هر چند اسلامی استاندار مازندران در یک گفت‌وگوی تفصیلی پاسخ برخی از ابهامات در استان را داد ازجمله اینکه اظهار داشت: انتقال آب دریای خزر به کویر سمنان با حضور استانداران دروغ سیزده‌بدر بوده است ، اما از ظواهر امر پیداست هم ولایتی های رئیس جمهور ول کن ماجرا نیستند !،
کد خبر: ۶۱۶۹۸۳
تاریخ انتشار: ۲۰ خرداد ۱۳۹۷ - ۰۲:۰۵ 10 June 2018

به گزارش تابناک مازندران، بحث انتقال آب دریای مازندران به استان سمنان دوباره مطرح شد و مسئول این استان به جای پرداختن به موضوعات اصلی این استان ، دوباره بحث انتقال آب دریایی خزر را پیش کشیدند.

دو ماه پیش ، علی اصغر یوسف نژاد  در شورای برنامه ریزی استان، به طرح انتقال آب دریای خزر اشاره کرد و گفت: مردم مازندران اجازه انتقال آب دریا را نمی دهند و این کار به دلایل مختلف شدنی نیست.

وی با بیان اینکه اقتصاد استان مازندران کشاورزی، گسترده و زنجیره ای از فعالیت ها است افزود: باید از ظرفیت کشورهای آسیای میانه برای عرضه تولیدات استفاده کرد زیرا توان تولیدات بیش از ظرفیت استان و کشور را داریم و باید روی آن سیاستگذاری و کار شود.

یوسف نژاد، با اشاره به اینکه مهار آبهای سطحی در استان زیر ۱۰ درصد است و از استانهای دیگر عقب هستیم گفت: در استانهای شمالی حدود ۱۷ هزار هکتار آب بندان داریم و نیاز به تسهیلات است زیرا ذخیره آب های زیر زمینی اقتصاد روستا را افزایش می دهد.

موضوع انتقال آب دریایی خزر به استان سمنان از دولت دهم مطرح شد که در دولت یازدهم به آن دامن زده شد و حتی در سفر رئیس جمهور به استان سمنان به آن پرداخته شد.

دامن زدن به بحث انتقال آب دریایی خزر به استان سمنان پایه کارشناسی نداشته و از همان ابتدا با مخالفت‌های به حق کارشناسان زیست محیطی و مخالفت نمایندگان استان مازندران همراه بود.

دلیل مخالفت کارشناسان پس از بررسی انجام شده هزینه بالا تخریب زیست محیطی و گران بودن بهای آب پس از تصفیه است و بیشتر از آنکه مردم استان مازندران و نمایندگان بر آن مصر باشند، بسیاری از کارشناسان و دلسوزان زیست محیطی کشور بر آن صحه می‌گذارند.

پرونده انتقال آب دریایی خزر به استان سمنان حتی پای برخی اظهارات ساختارشکنانه نماینده شهرستان دامغان به مخالفان زیست محیطی را باز کرده بود.

با پیگیری‌های نمایندگان استان مازندران و مخالفت‎های جدی آنها، پرونده انتقال آب دریایی خزر به این استان به صورت کلی منتفی شده بود.

 مازندرانی ها می گویند:

ما تا دیروز با سمنان، همسایه بودیم! خیلی هم خوب بودیم؛ اما در راستای پوشش ناتوانی دولتها، یک بدعت درد سر ساز استان سازی و شهر سازی و شهرستان سازی به راه افتاد و باز از دیوار کوتاه #مازندران، سمنان سازی کردند و بعد هم زمین از مازندران و آنگاه که وسط کویر کارخانه سازی میکردند یادشان رفت که آب ندارند! بر اساس آمارهای رسمی سالانه بیش از 110 میلیون مترمکعب از منابع آبی استان سمنان برای تولید خربزه و هندوانه ای مصرف می شود که بود و نبود آن، هیچ اثری بر سبد غذایی مردم ندارد و فاقد هر گونه توجیه اقتصادی حتی برای تولید کننده است.

نکته دردآور اینجاست که در خوشبینانه ترین شرایط تنها 35 درصد از این حجم عظیم آب، صرف تولید این دو محصول می شود و 65 درصد باقی مانده که معادل بیش از 70 میلیون مترمکعب آب است در پی تبخیر به هوا باز می گرد! حال بعد از چنگ انداختن به زمین مازندران، به سرچشمه آبهای مازندران شبیخون میزنند و در این مرحله سد_فینسک در بالا دست سرچشمه سد #سلیمان_تنگه را تدارک دیدند و این یعنی قطع حلقوم و نابودی زندگی و فلاکت مردم ساری و میاندرود تا فرح آباد و نابود کردن دهها هزار هکتار شالیزاریهای پشت سد سلیمان تنگه و ... با چراغ خاموش از زمین ما برای خودشان استان ساختند و الان پنجه در آب این دیار انداختند! این یک جنگ تمام عیار و بی رحمانه سمنان علیه مازندران است! ما از سمنان میخواهیم که به این جنگ با مازندران خاتمه دهد و سد فینسک را از برنامه خارج کنند ...

 به هر روی آنچه که امروز از سوی مسئولان استان سمنان در ارتباط با بحث انتقال آب سمنان مطرح می‌شود، آب به هاون کوبیدن است و زمینه جدل‌های رسانه‌ای و خود شیرینی این مسئول نزد مردم سمنان است و منجر به بحث انتقال آب دریایی خزر به سمنان نمی‌شود، به این دلیل که تیم کارشناسی بسیار قوی نسبت به انتقال آب دریایی خزر به استان سمنان اظهار نگرانی کرده و مشکلات تاسف باری برای محیط زیست گران قیمت استان‌های شمالی کشور به وجود می‌آورد، مگر اینکه مسئولان در این ارتباط به تحقیقات کارشناسی توجه نکرده و منافع منطقه‌ای را بر مصالح زیست محیطی ترجیح دهند.

 

 

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار