نماینده مردم بهشهر در نامه‌ای به وزیر جهاد کشاورزی نوشته با اجرای طرح تنفس جنگل درختان خشکیده و پوسیده در عرصه‌های جنگلی رها شده و مشکلات زیادی را برای مردم شمال ایجاد کرده که با جمع آوری اینها می‌توان نیاز کارخانه‌های چوب و کاغذ را نیز تامین کرد.
کد خبر: ۶۸۶۴۶۷
تاریخ انتشار: ۱۲ آذر ۱۳۹۷ - ۰۸:۴۴ 03 December 2018

طرح تنفس جنگل از سال ۹۶ در قالب طرحی در جنگل‌های شمال اجرایی و براساس آن بهره‌برداری از این جنگل‌ها متوقف شد تا فرصتی برای ترمیم و جلوگیری از تخریب جنگل‌ها و تخریب جنگل‌زدایی بیشتر جلوگیری شود.

از همان ابتدا اجرای این طرح موافق و مخالفانی داشت،‌موافقان می‌گفتند با توجه به اینکه وضعیت جنگل‌های کشور شرایط خوبی ندارد و براساس آمار فائو سطح جنگل‌های ایران تقریباً به نصف رسیده و سالانه حدود یک متر جنگل‌های شما عقب‌نشینی می‌کند بنابراین حتماً لازم است چنین طرحی اجراء شود تا وضعیت جنگلها بهبود یابد. اما در دیگر سو مخالفان معتقد بودند که اجرای این طرح شغل ۱۰۰ هزار نفر را از بین خواهد برد. واردات چوب افزایش یافته، قیمت‌ها ناگهانی بالا می‌رود و انگیزه برای قاچاق تقویت خواهد شد.

به هر حال این طرح اجرایی شد و وزیر جهاد کشاورزی دستور توقف بهره‌برداری را در سال ۹۵ داد. اما آنطور که علی محمد شاعری عضو هیأت رئیسه کمیسیون کشاورزی آب و منابع طبیعی مجلس می‌گوید براساس این دولت اجازه برداشت درختان شکسته و باد افتاده را داده بود اما طی این مدت این درختان جمع‌آوری نشده‌اند و مشکلات و معضلاتی را برای مردم منطقه شمال ایجاد کرده است.

شاعری نامه‌ای به حجتی وزیر جهاد کشاورزی نوشته که متن آن به این شرح است:

جناب آقای مهندس حجتی وزیر محترم جهاد کشاورزی

«احتراماً همانگونه که مستحضرید طرح استراحت جنگل و توقف بهره‌برداری از جنگل‌های شمال از سال ۱۳۹۶ عملیاتی گردید و طی این مدت شمار زیادی از درختان جنگلی در اثر حوادث طبیعی ریشه‌کن شده‌اند و با فرا رسیدن فصل پاییز و افزایش احتمال حریق و جاری شدن سیل‌های فصلی نیز این تهدیدات فزونی می‌یابد.

ضمن اینکه پوسیدگی درختان آسیب‌دیده در حجم بالا موجب شیوع آفات در درختان بلوط و شمشاد می‌شود و بر اثر آن به میزان قابل ملاحظه‌ای اکسید کربن تولید و منتشر شده که تأثیرات منفی بر محیط زیست بر جای می‌گذارد.

از سوی دیگر جمع‌آوری این درختان که از توصیه‌های مؤکد کارشناسان در طرح استراحت جنگل به شمار می‌رود می‌تواند کمبود منابع مالی در اجرای طرح‌های حفاظتی و احیایی را جبران نماید و با عنایت به اینکه واردات چوب در شرایط فعلی بازار به سختی صورت می‌گیرد جمع‌آوری این درختان تأمین کننده بخشی از کارخانجات سلولزی و کارخانجات صنایع چوب خواهد بود.

همچنین در حال حاضر جنگل‌های دست‌کاشت نیاز به مراقب دارند و جاده‌های جنگلی نیز به دلیل نبود اعتبار در حال نابودی هستند که با برداشت این درختان، پیمانکاران مناسب با درآمد حاصله مکلف به انجام عملیات مراقبتی و راهداری خواهند بود.

لذا ضروری است با هدف حفظ اشتغال و رهایی از مشکلات ناشی از انباشت درختان خشکیده و پوسیده در عرصه‌های جنگلی و نیز آسیب‌های اجتماعی مترتب بر آن دستور فرمائید سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری به استناد تبصره ذیل بند یک و تبصره یک بند دو ماده ۳۸ قانون برنامه ششم توسعه، راهکار مناسب برای این موضوع مهم اتخاذ نماید.»

علی‌محمد شاعری

 

حجتی وزیر جهاد کشاورزی در پاسخ به این نامه دستوری با این عنوان به رئیس سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور داده است:

جناب آقای آقایی
با سلام؛
«پیرو مذاکره مکرر نسبت به چوب‌های شکسته و افتاده اقدام مناسب به عمل آورده و چوب‌های خارج شده را در چارچوب مقررات قانونی در اختیار کارخانجات متقاضی قرار دهید.»

و در ادامه نامه رسمی به امضاء سید محمد مجابی قائم مقام وزیر برای اجرای دستور وزیر جهاد کشاورزی به رئیس سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور در تاریخ ۹۷.۷.۱۱ ارسال شده است.

 

اکنون نمایندگان استان‌های شمالی اعلام می‌کنند که به رغم دستور وزیر برای خارج کردن چوب‌های شکسته و افتاده از جنگل‌های شمال، اقدام قانونی در این‌باره انجام نشده است.
فارس

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار