افزایش ۱۲۵ درصدی بارش‌ها در سال ۹۷؛
بارندگی شدید و بی سابقه در استان مازندران سیل و رانش زمین را در پی داشت، اکنون بیش از 35 روستا به‌دلیل مشکلاتی که در زیر ساخت‌های و انسداد راه‌ها ایجاد شد، بدون آب، برق و گاز هستند و مردم 3 روستا نیز به سایر روستاها منتقل و در آنجا اسکان داده شدند.
کد خبر: ۷۲۷۱۹۲
تاریخ انتشار: ۲۹ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۹:۳۹ 20 March 2019

به گزارش تابناک مازندران: بارش کشور از ابتدای سال زراعی ۹۸-۹۷ تاکنون در مقایسه با دوره مشابه سال گذشته و دوره بلندمدت به ترتیب ۱۲۵.۲ و ۱۷.۶ درصد افزایش یافته است.

براساس این گزارش، پژوهشکده اقلیم‌شناسی سازمان هواشناسی با اعلام افزایش ۱۲۵ درصدی بارش‌ها در سال زراعی ۹۸-۹۷ میانگین بارش کشور طی بهار۹۸ را در محدوده نرمال و میانگین دما طی فروردین و اردیبهشت سال آینده را در محدوده میانگین بلندمدت پیش‌بینی کرد.

علیرغم افزایش بارش در سال جاری، توزیع مکانی آن یکنواخت نبوده و عمده بارش‌های مناطق جنوب شرقی کشور با تأخیر و طی دو ماه گذشته رخ داده است.

تاکنون استان‌های جنوب‌شرقی کشور با کاهش بارش بین ۹ تا ۳۳ درصد نسبت به نرمال مواجه بوده اند؛ این در حالی است که برخی استان‌های واقع در نواحی غربی کشور بارش‌هایی تا دو برابر دوره مشابه بلندمدت دریافت کرده‌اند.

الگوی بی‌هنجاری منفی ارتفاع ژئوپتانسلی جریان‌های سطح میانی جو (۵۰۰ هکتوپاسکال) برای سه ماه آینده نسبت به ماه قبل قدری تضعیف شده است، در عین حال میانگین بارش فصل بهار در محدوده نرمال پیش‌بینی می‌شود، هرچند بارش ماه‌های فروردین و اردیبهشت به‌ویژه در نیمه شمالی کشور قدری بیش از نرمال مورد انتظار است. میانگین دمای سه ماه آینده در نواحی شمالی کشور تا یک درجه بیش از نرمال و در سایر مناطق در محدوده نرمال پیش‌بینی می‌شود.

وضعیت جاری

میانگین بارش سال زراعی کشور از ابتدای مهر تا ۲۶ اسفند ۱۳۹۷، سال گذشته و نرمال به ترتیب ۱۸۹.۶، ۸۴.۲ و ۱۶۱.۱ میلیمتر است. علیرغم افزایش حدود دو برابری بارش سال زراعی جاری نسبت به سال گذشته و افزایش ۱۷.۶ درصدی آن نسبت به دوره بلندمدت، توزیع مکانی و زمانی آن در سطح کشور نا‌یکنواخت است.

در حالیکه برخی نواحی غربی کشور افزایش بارش تا دو برابر را تجربه کردند، استان‌های جنوب شرقی کشور با کاهش تا ۳۲.۶ درصد مواجه هستند؛ ضمن اینکه عمده بارش استان‌های جنوب‌شرقی کشور طی دو ماه گذشته رخ داد و کاهش بارش اغلب استان‌های واقع در جنوب و جنوب شرق کشور تا پایان دی از ۲۰ تا ۸۵ درصد بود. در فاصله زمانی از آغاز سال زراعی (اول مهر ۱۳۹۷) تا ۲۶ اسفند ۱۳۹۷ استان‌های ایلام، لرستان و گلستان به ترتیب با ۱۰۰، ۶۵ و ۶۰ درصد افزایش بارش نسبت به میانگین بلندمدت، بیشترین بارش نسبی سال زراعی را دریافت کرده‌اند.

در مقابل استان‌های کرمان، سیستان و بلوچستان و یزد به ترتیب با ۳۲.۶، ۲۳.۴ و ۲۳.۲ درصد کاهش، بیشترین کمبود بارش را نسبت به دوره مشابه بلندمدت تجربه کرده‌اند. امید است با بارش‌های قابل توجه تا پایان اسفند در سطح کشور، کمبود بارش این استان‌ها نیز مرتفع شود.

پیش‌بینی بارش

میانگین بارش کشور در بهار ۹۸ در محدوده نرمال پیش‌بینی می‌شود. انتظار می‌رود که بارش‌ها طی فروردین در بیشتر استان‌های کشور نرمال و در اردیبهشت در مناطق شمال، شمال غرب و حاشیه زاگرس قدری بیش از نرمال باشد.

پیش‌بینی دما

میانگین دمای کشور در دو ماه آغازین بهار ۹۸ در محدوده میانگین بلندمدت پیش‌بینی می‌شود. در خرداد ماه میانگین دمای هوا بین ۱ تا ۲ درجه سلسیوس بیش از نرمال خواهد بود که بیشترین آن در استان‌های حاشیه البرز مرکزی و مناطق غربی رخ خواهد داد.

الگو‌های همدیدی

بی‌هنجاری ارتفاع ژئوپتانسیلی سطح میانی جو در بهار سال ۹۸ تغییراتی را نسبت به ماه‌های قبل نشان می‌دهد. الگو‌های پیش‌بینی ارتفاع ژئوپتانسیلی در بهار سال آینده نسبت به ماه قبل نشانگر اندکی بی هنجاری مثبت ارتفاع ژئوپتانسیلی است.

 

اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۲
ناشناس
|
United States
|
۱۲:۵۴ - ۱۳۹۸/۰۱/۰۲
بی ع...مسئولان
دلایل سیل و فرونشست زمین در گیلان و مازندران
|
United States
|
۱۲:۵۸ - ۱۳۹۸/۰۱/۰۲
بر اثر خشکسالی های شدید چند ساله اخیر در گیلان و مازندران مشکلات بیشمار حادث شده اند از جمله :

1- سطح آب های زیرزمینی در گیلان و مازندران کاهشی وحشتناک داشته است

2- ذرات خاک در زمین این منطقه رطوبت ذاتی خود را از دست داده اند و حباب های هوا جایگزین رطوبت آب در ذرات خاک و زمین شده ،
و بدین ترتیب خاک و زمین این منطقه استحکام و قوام و دوام طبیعی و استحکام ذاتی و طبیعی خود را از دست داده وسست و پوک شده ، زمینه برای فرونشست و فرو چاله و رانش در زمین ایجاد شده است
کما اینکه در پاییز 97 در گیلان و در همین سه چهار روز گذشته در مازندران بعد یک دوره طولانی خشکسالی ، بارانهایی بارید که منجر به فرونشست زمین و تخریب پل ها و جاده های بسیاری شد

این قبیل بارانها و حتی بسیار بیشتر از آن در گذشته همیشه در گیلان و مازندران می بارید ولی هیچوقت چنین حوادثی رخ نمی داد ،
چون رطوبت زمین و بارندگی در گذشته همیشه طبیعی بوده است و در نتیجه زمین قوام و دوام و استحکام طبیعی خود را داشته است ، و در مقابل چنین بارندگیهایی و حتی بسیار بیشتر از آن دچار رانش و فرونشست و سیلاب نشده است
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار