آیت الله نورالله طبرسی نماینده ولی فقیه در مازندران و امام جمعه ساری از سمت های خود در این دو منصب استعفا کرد.
کد خبر: ۷۹۳۲۸۵
تاریخ انتشار: ۱۰ آبان ۱۳۹۸ - ۱۹:۵۷ 01 November 2019

 متن استعفا نامه آیت الله طبرسی را حجت الاسلام محمدقاسمی امام جمعه موقت ساری امروز پیش آغاز خطبه های نماز جمعه قرائت کرد.

نماینده ولی فقیه در مازندران علت استعفایش را بیماری اعلام کرده است.

ایرنا تاکنون موفق به دریافت متن مکتوب استعفانامه آیت الله طبرسی نشده است و به محض دریافت ، آن را منتشر خواهد کرد.

آیت الله طبرسی نخستین نماز جمعه را ۲۴ تیر ماه ۱۳۵۹ در ساری اقامه کرد و سال ۷۸ هم پس از رحلت آیت الله هادی روحانی نخستین نماینده ولی فقیه در مازندران به این سمت منصوب شد.

زندگینامه

طبرسی فروردین ۱۳۱۹ شمسی در روستای «سوچلما» بخش هزار جریب شهرستان نکا متولد شد. پدر وی حسن طبرسی سوچلمایی فرزند آخوند ملا یدالله از علمای سرشناس هزار جریب بود. وی تا سن حدود ۱۲ سالگی در روستای سوچلما در مکتب خانه، قرآن خواندن و نوشتن را فرا گرفت و پس از آن به حوزه علمیه کوهستان و خدمت آیت الله کوهستانی رفت و در آن مدرسه، قسمت اعظم جامع المقدمات، ادبیات عرب و صرف و نحو را فرا گرفت و به مدت دو سال در آن حوزه حضور داشت.

نورالله طبرسی سپس راهی حوزه علمیه قم شد و در آنجا حدود ۲۰ سال مشغول تحصیل علوم دینی بود. سطوح مقدماتی و عالیه را نزد استادان و مدرسینی همچون اعتمادی، فشارکی، امینیان، ستوده و صلواتی؛ مکاسب و کفایه را در خدمت آیات عظام فاضل لنکرانی، مشکینی، سلطانی طباطبایی و بروجردی و اساتیدی همچون آیات عظام جوادی آملی، حسن‌زاده آملی و دیگران فرا گرفت.

وی از آغاز انقلاب در سال ۱۳۴۲ به صف مبارزه با رژیم پهلوی پیوست و با شرکت در تظاهرات مردم قم و تمامی فعالیت‌های سیاسی مرسوم و متداول، از پیشگامان عرصه مبارزه محسوب می‌شد. وی همچنین یکی از دست اندرکاران مراسم استقبال از امام خمینی به قم پس از فاجعه مدرسه فیضیه و بازداشت وی در تهران بود.

طبرسی بعدها از قم مهاجرت کرد و در سال ۱۳۵۲ در ساری مقیم شد و در شهرستان ساری به فعالیت‌های سیاسی و مذهبی پرداخت. در ابتدای انقلاب اسلامی با سرپرستی مصطفی صدوقی کمیته انقلاب اسلامی را در ساری تشکیل داد که اداره امور شهری را به عهده داشت.

آیت الله طبرسی در طول جنگ هشت ساله با عراق به فعالیت‌های پشتیبانی از جنگ می‌پرداخت. بارزترین نقش وی در کنار آیت اله روحانی در مرحله سازندگی، بازسازی سوسنگرد بوده است.

مسئولیت های سیاسی و اجتماعی

وی در سال ۱۳۵۹ از سوی امام خمینی(ره) به عنوان امام جمعه و نماینده ایشان در شهرستان ساری منصوب شد و در سال ۱۳۷۸ از طرف آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی به عنوان نماینده ولی فقیه در استان مازندران منصوب شد.

آیت الله طبرسی همچنین نمایندگی مردم مازندران را در مجلس خبرگان رهبری بر عهده دارد. وی مسئولیت ستاد امر به معروف و نهی از منکر ، ستاد مهدویت ، ستاد عتبات عالیات ، مسئول ستاد خیرین سلامت ، ستاد حوزه‌های علمیه ، شورای فرهنگ عمومی مازندران ، ستاد زکات ، ستاد ساماندهی شئونات فرهنگی مناسبت‌های مذهبی ، ستاد جمعیت هلال احمر و ستاد غدیر استان مازندران را بر عهده دارد.

تأسیس دانشکدهٔ پزشکی ، بیمارستان نیمهٔ شعبان ، ساخت مصلای امام خمینی(ره) ، ساخت مجتمع فرهنگی اهل بیت (ع) ، تأسیس حوزه علمیه خواهران و احداث چندین حسینیه و مسجد در شهر ساری از جمله فعالیت های عام المنفعه آیت الله طبرسی است.

آیت الله طبرسی همچنین دارای تالیفاتی چون پروا پیشگان در کلام امیرمومنان، خطبه متقین و آینه هدایت است.

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار