استاندار مازندران گفت : اگر فعالان این دو قشر در رعایت پروتکل‌های بهداشتی دقت بیشتری نداشته باشند، احتمال اعمال محدودیت وجود خواهد داشت.
کد خبر: ۸۷۹۷۶۱
تاریخ انتشار: ۰۴ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۸:۴۰ 25 July 2020

به گزارش تابناک مازندران، استاندار مازندران به عنوان رییس ستاد مقابله با کرونای استان اعلام کرد : بر اساس بررسی‌های صورت گرفته ، حدود ۷۵ درصد از مردم استان به دنبال شیوع موج جدید ویروس کرونا از پوشش ماسک برای حفاظت از خود در معابر عمومی ، مراکز خرید و محل کسب و کار استفاده می‌کنند.

بر اساس این گزارش از روابط عمومی استانداری مازندران ، احمد حسین زادگان روز شنبه در نشست ستاد استانی مقابله با کرونا در ساری به ۲۵ درصد از بقیه شهروندان استان هم توصیه کرد تا برای حفاظت از خود و شکست ویروس کرونا در بیرون از منزل از ماسک استفاده کنند.

وی ضمن قدردانی از توجه مردم به رعایت پروتکل های بهداشتی به خصوص استفاده از ماسک ، گفت : نتیجه مثبت عمومیت یافتن استفاده از ماسک حدود ۲ هفته آینده با کاهش آمار بیماران مبتلا به کووید ۱۹مشخص می شود.

موج دوم افزایش شدن آمار ابتلا به بیماری کووید ۱۹ در مازندران از اواسط تیر ماه شروع شد. در حالی که طی ماههای اردیبهشت و خرداد و نیمه اول تیر ماه امسال آمار بیماران بستری در بیمارستان های مازندران به کمتر از ۳۰۰ نفر کاهش یافته و امید به ریشه کنی ویروس کرونا را افزایش داده بود ، طی سه هفته اخیر آمار بیماران بستری کووید ۱۹ در بیمارستان های استان به حدود ۲ هزار نفر رسید.

همچنین صدها بیمار مشکوک مبتلا به کووید ۱۹ هم در قرنطینه خانگی در استان تحت درمان قرار دارند.

مسئولان استان بر اساس بررسی های صورت گرفته در بیمارستان ها از بیماران مبتلا به کووید ۱۹ متوجه شده اند که برپایی مراسم عروسی و عزا و دور هم نشینی های بعد از نیمه اول خرداد و اوایل تیر ماه سبب افزایشی شدن شیوع ویروس کرونا در استان شده است و به همین دلیل هم بعضی از محدودیت های سختگیرانه را به استان بازگردانده اند که از جمله آن تعطیلی تالارها ، بازارهای هفتگی و محلی ، اماکن ورزشی و نماز جمعه بوده است.

مطب‌ها و پاساژها متهمان جدید

استاندار مازندران همچنین در این نشست از مطب پزشکان و پاساژها به عنوان اماکن عمومی چالش برانگیز در شیوع ویروس کرونا یاد کرد و گفت : اگر فعالان این دو قشر در رعایت پروتکل‌های بهداشتی دقت بیشتری نداشته باشند، احتمال اعمال محدودیت وجود خواهد داشت.
حسین زادگان در مورد وضعیت ویروس کرونا در شهرستان آمل و تامین تجهیزات مورد نیاز بیمارستان های این شهرستان هم اظهار داشت : کمبود تجهیزات بیمارستانی در آمل برطرف شده است.

آمل در میان ۱۳ شهرستان قرمز مازندران بدترین وضعیت را در موج دوم به خود اختصاص داده است به گونه ای که تمامی چهار بیمارستان این شهرستان در حال حاضر در اشغال بیماران کرونایی قرار دارد.

استاندار مازندران افزایشی شدن ابتلا به کووید ۱۹ و شیوع گسترده کرونا در آمل را ناشی از عدم رعایت پروتکل های بهداشتی توسط شهروندان بومی دانست و گفت : نمی توان تنها مسافران را مقصر اصلی افزایش بیماری در شهرستان آمل دانست ، چرا که حجم مسافران شهرستان های غرب استان بیشتر از آمل است ولی وضعیت شیوع کرونا در آنجا مانند آمل نیست.

وی تردد به ییلاقات ، بازارهای پررونق ، کارخانجات فعال تر و صمیمی تر بودن مردم این شهرستان را مهم ترین عوامل شیوع بیشتر کرونا در آمل دانست و توضیح داد : صمیمی تر بودن مردم سبب افزایش مراودات اجتماعی می‌شود که در صورت عدم رعایت پروتکل های بهداشتی ، نتیجه آن افزایشی شدن آمار بیماران مبتلا به کووید ۱۹ خواهد بود.

آمل از جمله شهرستان های مازندران است که دارای بافت جمعیتی طایفه ای است و همبستگی اجتماعی میان مردم این منطقه بیشتر از هر نقطه دیگر مازندران است.

استاندار مازندران با اظهار این که از طریق رعایت پروتکل های بهداشتی حتما شاهد بهبود وضعیت آمل خواهیم بود ، افزود : نظارت و رصد روزانه ستاد استانی مقابله با کرونا در شهرستان آمل فعال شده است تا بر رعایت پروتکل های بهداشتی و اعمال محدودیت های اعلام شده نظارت داشته باشد.

نماینده عالی دولت در مازندران گفت : برای رفع نیازهای بیمارستانی آمل هم سه دستگاه جدید اکسیژن ساز با اعتبار ۶۸ میلیارد تومان خریداری و تحویل شد و ۱۷۰ دستگاه تخت هم برای پذیرش بیماران کرونایی اضافه شده است.

استاندار مازندران تاثیر رسانه‌ها و فعالان فضای مجازی را در آگاه سازی مردم مهم برشمرد و تصریح کرد: رسانه ها همچنان با هشدار و آگاه سازی مردم مبنی بر رعایت پروتکل های بهداشتی با شیوع بیشتر ویروس کرونا مقابله کنند.

محرم متفاوت در مازندران

رییس ستاد مقابله با کرونای مازندران همچنین پاسداشت شعار مذهبی و برگزاری مناسک را مهم برشمرد ولی گفت : امسال مراسم عزاداری ماه محرم با رعایت پروتکل‌های بهداشتی در مازندران انجام خواهد شد و برگزاری آئین ها و مراسم نظیر اطعام دهی به سبک سال‌های گذشته نخواهد بود.
حسین‌ زادگان افزود : بر اساس تصمیم ستاد ملی مقابله با کرونا مراسم دهه اول محرم با رعایت کامل پروتکل‌های بهداشتی برگزار خواهد شد.

وی با بیان اینکه در شهرستان های مختلف نوع آئین‌ها و مراسم‌ متفاوت است، اظهار داشت : تصمیم ستاد ملی مقابله با کرونا اینگونه است که ستادهای استانی نحوه برگزاری آئین ها در دهه اول ماه محرم را تعیین و مدیریت کنند.
استاندار مازندران گفت : با ابلاغ ستاد ملی مقابله با کرونا ، جزئیات برگزاری مراسم ماه محرم در مساجد و تکایا مشخص خواهد شد ، اما اصل قضیه نظارت دقیق متولیان و رعایت جدی‌تر پروتکل‌های بهداشتی از سوی عزاداران است.

وی با بیان اینکه مطمئنا نحوه برگزاری برخی آئین ها به سبک سال های گذشته نخواهد بود،‌ تاکید کرد : اطعام دهی های گسترده یکی از رسم های عزاداران در مازندران است اما به دلیل جلوگیری از شیوع کرونا باید شرایط و نحوه اجرای آن براساس دستورالعمل وزارت بهداشت باشد.

نماینده عالی دولت در مازندران با اشاره به برخی درخواست ها مبنی بر تعطیلی و بستن جاده ‌ها ، گفت: ستاد استانی براساس دستورالعمل ستاد ملی مقابله با کرونا تصمیم می‌گیرد و با توجه به اینکه همزیستی با این ویروس در کل جهان اجرا می شود ، نمی توان با تعطیلی، معیشت و اقتصاد را به خطر انداخت اما ضرورت دارد که مردم با رعایت پروتکل‌های بهداشتی از شیوع این ویروس جلوگیری کنند.

 

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار