به گزارش تابناک مازندران ، برخی از شالیکاران مازندرانی همچون گذشته برای تبدیل شالی به برنج و آرد همچنان از پادنگ استفاده میکنند.
شالیکاران شمالی در گذشتههای دور برای تبدیل شلتوک به برنج و جدا کردن پوسته آن از وسیلهای چوبی، موسوم به پادنگ استفاده میکردند، وسیلهای که همچنان در برخی مناطق کوهستانی مازندران کاربرد دارد و كار دستگاه شاليكوبی امروزی را انجام میدهد.
دَنْگ، دستگاهی برای جداکردن پوسته برنج و غلاتی مانند گندم، جو و ارزن است، به کسی که پوسته غلات را با این دستگاه سنتی جدا میکند، دَنگی یا دنگکوب و به این کار دنگزدن هم میگویند.
دنگ بر دو نوع است نوعی از آن با فشار پا کار میکند که به آن پادنگ میگویند و نوعی دیگری نیز با فشار آب کار میکند که به آن آبدنگ میگویند.