پژوهشگران اکنون توانایی مهندسی ژنتیک مشخصههای مطلوب برنج از نظر خواص پایداری و مقاوت در برابر تنشهای محیطی را دارند.
دانشمندان چینی پس از شناخت ساختار ژنتیکی انواع مختلف گونههای برنج قادرند تا با شیوههای نوین مهندسی ژنتیک نژادهای جدید برنج را با خواص برتری از قبیل کیفیت کشت بهتر و تاثیرپذیری کمتر از عوامل محیطی تولید کنند.
دانشمندان در مورد جزئیات ویژگیهای برنج مطلوب اظهارکردند: هدف از مطالعه گسترده بر روی گونههای متخلف برنج، تولید گونه اصلاحشده با رعایت خواص ضروری مثل مقاومت بالا در برابر آفات و امراض، سیل و خشکسالی و انتشار کمتر گازهای گلخانهای است.
دکتر راد وینگ، متخصص ژنتیک از دانشگاه آریزونا و محقق این پروژه گفت: حجم عظیم اطلاعات بدست آمده از مطالعات ژنتیکی گونههای متخلف برنج به ما در تولید بذرهای آینده با ویژگی تولید محصول بیشتر با مصرف کمتر آب، کود و آفتکشها کمک خواهد کرد.
طبق گزارش وزارت کشاورزی ایالات متحده آمریکا تولید برنج در سال 2015 و 2016 به کمترین حد در طول پنج سال گذشته به علت افزایش سیل و خشکسالی در کشورهای تولید کننده میرسد.