از میان این میوهها هندوانه بیش از بقیه ارزان و در دسترس است و چیزی است كه به طور سنتی برای فرونشاندن عطش از آن استفاده میكنیم.
هندوانه از نظر طب قدیم ایران سرد و تر است. گرما را برطرف میكند و بهترین میوه فصل تابستان است.
این میوه به پایین آوردن فشار خون كمك میكند و تقویتكننده معده است. اگر در اثر استفاده از دندان مصنوعی دچار زخمهای دهانی شدهاید خوب است بدانید پوست سفید داخل هندوانه برای زخم گلو و دهان بسیار موثر است.
این میوه پرآب بدن را تازه و شاداب میكند و برای اشخاص گرم مزاج بسیار خوب است.
آب هندوانه مخلوط با سكنجبین علاجكننده یرقان و دفعكننده سنگ كلیه است.
سه ساعت بعد از غذا و یك ساعت قبل از غذا وقت خوردن هندوانه است. اغلب آدمهای سفیدرو طبع سردی دارند و از خوردن هندوانه سردی میكنند. اینگونه اشخاص اگر میخواهند هندوانه بخورند باید آن را با شكر یا عسل بخورند.
زردآلو
این میوه محبوب نیز همین روزها وارد بازار شده و در دسترس قرار میگیرد. زردآلو هرچه زردتر باشد ویتامین B بیشتری دارد.
بتاكاروتن آن در پاكسازی بدن از سرطان موثر است. برگههای زردآلو منبع غنی از پتاسیم هستند و تحقیقات نشان داده است كه دریافت پتاسیم مازاد در رژیم غدایی روزانه، موجب كاهش فشار خون در افراد دارای فشار خون طبیعی و افراد با فشار خون بالا میشود.
زردآلو به دلیل داشتن پتاسیم بالا، به عنوان یك میان وعده و دسر خوب برای سالمندانی كه از افسردگی روانی و گیجی ناشی از فقدان پتاسیم در رژیم غذایی رنج میبرند بسیار مفید است.
زردآلو به دلیل داشتن فیبر غذایی و افزایش تدریجی قند خون به عنوان یك میانوعده كامل كمكالری برای افرادی كه برنامه كاهش وزن دارند، مفید است.
انواع نرم و گوشتی آن بهتر است. برگههای زردآلویی كه با مواد شیمیایی خشك میشود مفید نیستند، زیرا تركیبات گوگردی دارند.
فیبرهای موجود در زردآلو مانند هلو در بدن آب زیادی به خود جذب كرده و مانع دفع آب و خشكی بدن میشوند.