کارشناس تغذیه دانشگاه علوم پزشکی ایلام
رعایت تعادل و تنوع در برنامه غذا / تغذیه صحیح در ماه رمضان
کارشناس واحد تغذیه مرکز بهداشت استان ایلام گفت: تغذیه صحیح در ماه مبارک رمضان مانند سایر اوقات، به معنی رعایت دو اصل تعادل و تنوع در برنامه غذایی است.
به گزارش تابناک ایلام ،فتانه کاوری زاده در خصوص مواد غذایی مناسب مورد استفاده روزه داران برای
یک تغذیه صحیح اظهار کرد: افراد روزه دار در هنگام افطار و سحر باید از همه
گروه های غذایی به تناوب استفاده کنند.
وی ادامه داد: تنوع به معنی
استفاده از گروه های غذایی اصلی شامل گروه نان و غلات، گروه میوه ها، گروه
سبزیجات، شیر و لبنیات و گروه گوشت، حبوبات، تخم مرغ و مغزها و جایگزین
های آن است.
کاوری زاده افزود: تعادل نیز در مصرف مواد غذایی در ماه
مبارک رمضان بدین معنی است که از همه گروه های غذایی به مقدار کافی مصرف
شده و از کم خوری و پرخوری پرهیز شود.
وی با بیان اینکه افراد روزه
دار همانند زمانیکه روزه نیستند، سه وعده غذا بخورند که شامل افطار، شام و
سحر است، گفت: هنگام افطار مصرف غذاهای سبک و مختصر مانند شیر گرم همراه
با دو یا سه عدد خرما، فرنی، شیر برنج، حلیم بدون روغن توصیه می شود.
وی
یادآور شد: با فاصله یک تا یک و نیم ساعت پس از افطار بهتر است یک وعده
غذایی مثل شام سبک صرف شود و غذای مصرفی در وعده سحر ویژگی وعده ناهار را
داشته باشد تا از ایجاد گرسنگی در طول روز پیشگیری شود.
کاوری زاده
گفت: در وعده شام و سحر و فاصله بین آنها مقدار مناسبی سبزیجات و میوه ها
مصرف شود تا علاوه بر رفع تشنگی در طول روز، ویتامین و مواد معدنی مورد
نیاز بدن تامین شود.