اصلاح الگوی تغذیه یکی از مهمترین و موثرترین راهکارهای حفظ و ارتقای سلامت افراد جامعه است که بدون شک تحقق این مهم به همراهی و همکاری مستمر تمام اقشار نیاز دارد.
به اعتقاد کارشناسان حوزه علوم پزشکی با اشاره به نقش تغذیه در حفظ و تامین سلامت افراد، الگوی ناصحیح مصرف غذا در کشور زنگ خطری برای سلامت همگان است و این شرایط مسئولیت نظارتی دستگاههای مرتبط با حوزه سلامت و بهداشت را بیشتر و حساستر کرده است.
دکتر«بهادر حاجیمحمدی» رییس مرکز تحقیقات سلامت و ایمنی غذای استان با اشاره به رویکرد روز جهانی غذا افزایش امنیت غذایی و تامین غذای گرسنگان را مهمترین رویکرد این روز جهانی دانست و اظهار کرد: مردم جامعه درک درستی از مفهوم گرسنگی ندارند و فکر میکنند که گرسنگی به معنای سیر شدن است .
وی با اشاره به اینکه منظور از گرسنگی، گرسنگی سلولی است، افزود: تدوین سبدغذایی مناسب موثرترین راه برای رفع گرسنگی سلولی در افراد است.
حاجی محمدی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه اسراف جامعه را از تامین امنیت غذایی دور میکند، گفت: در کشور ما رستورانهای سلف سرویس به مکانی برای اسراف و افزایش بیماریهای غیرواگیر تبدیل شدهاند.
وی فلسفه غربی این رستورانها را ارضای میل تنوع طلبی به میزان کم دانست و بیان کرد: فرهنگ استفاده از رستورانهای سلفسرویس در کشور ما به شیوهای غلط رواج یافته است .
رییس مرکز تحقیقات سلامت و ایمنی غذای یزد با اشاره به اینکه پرخوری یک نوع اسراف است، تصریح کرد: پرخوری علاوه بر چاقی خطر ابتلا به بیماریهای غیرواگیر را به همراه دارد.
دکتر«رضا مورکیان» مدیر نظارت بر مواد غذایی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یزد، عبارت «تغییر و اصلاح الگوی تغذیه برای حفظ و ارتقاء سلامت» را شعار امسال روز جهانی غذا دانست و بیان کرد: تحقق اهداف این شعار اصلاح الگوهای تغذیهای در راستای ارتقای سلامت جامعه است .
وی ریشه کن کردن گرسنگی را مهمترین دستاورد شعار روز جهانی غذا در آینده عنوان و افزود: اگر الگوهای تغذیهای بهبود یابد علاوه بر از بین رفتن گرسنگی شاهد جامعهای سالم و پویا خواهیم بود.
مورکیان کاهش میزان مصرف شکر، نمک و روغن را از دیگر اهداف شعار روز جهانی غذا دانست و اظهار کرد: یکی از اقدامات مهم در راستای حفظ سلامتی جامعه درج و نگارش برچسب نشانگر مواد غذایی با هدف افزایش آگاهی مردم بر روی محصولات است .
این مسئول خاطرنشان کرد: نشانگر مواد غذایی مانعی برای گسترش بیماریهای غیرواگیر است بنابراین ضروری دارد مورد توجه آحاد جامعه قرار گیرد .
وی در ادامه به استفاده و حمایت از تولیدات داخلی در حوزه سلامت تاکید کرد و گفت: باید با قاچاق کالاهای سلامت محور که محصولات آرایشی و بهداشتی را دربر میگیرد مبارزه کرد .
این مسئول در پایان خاطرنشان کرد: هر ساله در روز جهانی غذا از واحدهای تولیدی برتر که در رابطه با حوزه غذا اقدامات خوبی انجام دادند و یا محصولات غذایی فراسودمند تولید میکنند تقدیر میشود .