صالحی در جواب منتقدان به ظاهر نگران هسته‌ای؛

به دنبال مقاصد انتخاباتی هستید

رئیس سازمان انرژی اتمی خاطر نشان کرد: برخی ها مطالبی را در رابطه با رآکتورها و چگونگی فعالیت آن بیان می کنند که نشان می دهد این افراد یا اطلاعات درستی از مسائل علمی ندارند و یا اینکه به دنبال مقاصد سیاسی خاصی هستند.
کد خبر: ۸۵۴۸۳
تاریخ انتشار: ۰۸ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۲:۴۱ 30 August 2015
رئیس سازمان انرژی اتمی در پایان سفر خود از پکن ضمن آنکه منتقدان هسته ای را به دلیل موضع گیری های غیر علمی و هدف دار مورد نکوهش قرار داد، خاطر نشان کرد افراد به ظاهر منتقدی که نگران توافق هسته ای هستند، یا اطلاعات درستی از مسائل علمی ندارند یا اینکه به دنبال مقاصد سیاسی خاص و از صحنه خارج کردن رقیب خود از انتخابات آینده هستند .

به گزارش انتخاب علی اکبر صالحی پیش از ترک پکن پایتخت چین به قصد تهران، گفت: نباید با بیان برخی مسائل غیرکارشناسی که بار علمی درستی هم ندارد، ذهن مردم را نسبت به توافق وین و برنامه جامع اقدام مشترک مشوش کرد. برخی ها مطالبی را در رابطه با رآکتورها و چگونگی فعالیت آن بیان می کنند که نشان می دهد این افراد یا اطلاعات درستی از مسائل علمی ندارند و یا اینکه به دنبال مقاصد سیاسی خاصی هستند. اینکه توافق وین، مخالف، موافق و منتقدی داشت باشیم، امری کاملا طبیعی است. در این بین کسانی هستند که صادقانه و خالصانه مطالبی را مطرح می کنند که شاید برجام همه منافع و حاکمیت ملی ما را رعایت نکرده باشد، خوب این حق آنان است که باید از آن مطلع باشند.

برخی انتقادات منصفانه نیست
رئیس سازمان انرژی اتمی خاطر نشان کرد: برخی ها مطالبی را در رابطه با رآکتورها و چگونگی فعالیت آن بیان می کنند که نشان می دهد این افراد یا اطلاعات درستی از مسائل علمی ندارند و یا اینکه به دنبال مقاصد سیاسی خاصی هستند.البته وظیفه مذاکره کنندگان رفع ابهامات افرادی است که سووالی در این رابطه دارند، تا نگرانی های واقعی افرادی که دلسوز کشور هستند برطرف شود.رییس سازمان انرژی اتمی ایران توضیح داد که برخی نگرانی ها، به ظاهر نگرانی است، اما با نیت و هدف خاصی مطرح می شود و این منصفانه نیست.

تصور من آن است که افرادی که این به ظاهر نگرانی ها را مطرح می کنند، به دلیل نزدیکی به انتخابات به دنبال از صحنه خارج کردن رقیب خود هستند.صالحی به این افراد توصیه کرد: منافع ملی را مقدم بر منافع حزبی قرار دهند و جدال حزبی و سیاسی را در چارچوب برجام انجام ندهند.به این دوستان پیشنهاد می کنم که با مطرح کردن اینگونه مسائل، اذهان مردم را مشوش نکرده و ایجاد دغدغه نکنند.اظهارنظر برخی ها که سخنان به ظاهر علمی مطرح می‌کنند، واقعا درست نیست.
 بارها در این خصوص توضیح داده شد و واقعیت ها بیان شد، اما برخی دوستان با داشتن امکانات فراوان رسانه ای سخنانی مطرح می کنند که از ابتدا تا انتهای آن غلط و نادرست است و این باعث می شود که مردم دچار تشویق فکری شوند.اینکه برخی مطالب به اشتباه به مردم منتقل می‌شود، بی انصافی است. برخی ها، چیزهایی به نام اورانیوم و اکسید شنیده‌اند و در این چارچوب مسائلی را مطرح می کنند که هیچ بار علمی ندارد.وی توضیح داد که اورانیوم برای تبدیل شدن به سوخت باید اکسید شود و سوخت رآکتور هم فقط و فقط اکسید اورانیوم است.اینکه گفته می شود تبدیل اورانیم به اکسید یعنی آشغال، پس چگونه باید برای رآکتور سوخت تولید کرد، آیا راه دیگری هم برای تهیه سوخت رآکتور وجود دارد؟

ایران در مقابل قدرت های بزرگ حق خودش را تثبیت کرد
این افراد پیشتر می گفتند که چرا نباید در فاصله کمی 190 هزار سو داشته باشیم. بیان این مسائل بار علمی ندارد. فرض کنید که ما این تعداد سو را بر اساس یک اتفاق و معجزه همین الان در اختیار داشته باشیم. ما مواد اولیه نداریم که برای مدتی این مجموعه 190 هزار سو را دائما در فعالیت نگاه داریم و پس از دو سال فعالیت آن نیز به پایان می رسد. آنگاه چه باید کرد؟ مواد اولیه که نداریم. جز این است که باید به دنبال اکتشاف و استخراج برویم. صالحی گفت: اگرچه در حال حاضر به دنبال اکتشاف و استخراج هستیم، اما این کار زمانی نتیجه می دهد که تولید مواد اولیه در داخل کشور بتواند تامین کننده نیاز سالانه 200 هزار سو باشد تا فعالیت کارخانه متوقف نشود و این موضوع نیازمند مدت زمان هفت تا هشت سال است.وی توافق وین را اتفاقی بزرگ و نادر در دنیا دانست و تصریح کرد: پرونده هسته‌ای ایران تنها محصور به ایران نیست، بلکه از حیث آثاری که می تواند در نتیجه برنامه جامع اقدام مشترک حاصل شود، کل منطقه و جامعه جهانی را در بر می گیرد و پارادایم روابط بین الملل نیز بر اساس آن به مرور زمان عوض خواهد شد.

 شاید به زعم برخی ها، این اتفاق مهم، کار ساده ای به نظر برسد، اما این مساله برای نخستین بار است که در تاریخ یکی دو قرن اخیر برای یک کشور در حال توسعه که بتواند در عرصه بین المللی حق خود را در مقابل قدرت های بزرگ دنیا تثبت کند، رخ می دهد. بیش از 90 درصد قدرت اقتصادی دنیا و بیش از 95 درصد قدرت نظامی جهان در اختیار کشورهای عضو گروه 1 +5 است. یعنی اگر ما از این زاویه به موضوع نگاه کنیم، یعنی همه جهان. خوب جمهوری اسلامی ایران توانست در برابر چنین قدرت های نظامی و اقتصادی حق خودش را تثبیت کند و به جهان در حال توسعه بفهماند که اگر روی حق خود مقاومت و پایداری کنند، جهان استکبار چاره ای جز تسلیم ندارد.

به طور حتم برجام حاوی پیام مهمی است که شالوده نظام روابط بین المللی را آرام آرام به هم خواهد ریخت. به طور حتم و با به نتیجه رسیدن برجام و حاصل شدن آثار مثبت آن، بدون شک در همان یکی دو سال اول، نظر افرادی را که بنا به دلایل شخصی و حزبی مخالف آن هستند، عوض خواهد شد.البته همه کسانی که سووال، نگرانی و دغدغه های آنان اصالت دارد و نگران منافع ملی هستند، می توانند سووالات خود را مطرح کنند و همه ما به عنوان هیات مذاکره کننده نیز وظیفه داریم، پاسخگوی آنها باشیم.اینکه توافق وین، مخالف، موافق و منتقدی داشت باشیم، امری کاملا طبیعی است.

 در این بین کسانی هستند که صادقانه و خالصانه مطالبی را مطرح می کنند که شاید برجام همه منافع و حاکمیت ملی ما را رعایت نکرده باشد، خوب این حق آنان است که باید از آن مطلع باشند.عده ای دیگری نیز هستند که ممکن است در بعد فنی اظهارنظرهایی داشته باشند که در خصوص ابعاد هسته ای فعالیت های ما با کندی و در جاهایی نیز با توقف روبرو شود که خوب حق این دسته نیز آن است که از کم و کیف موضوع مطلع شوند.
منبع:روزنامه ابتکار
اشتراک گذاری
نظر شما
Chaptcha
حروفي را كه در تصوير مي‌بينيد عينا در فيلد مقابلش وارد كنيد
آخرین اخبار