کد خبر: ۲۹۵۳۹۸
تاریخ انتشار: ۲۳ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۵:۳۰ 13 September 2016


منابع گوناگون انرژی حیات و زندگی را برای ما و دیگر موجودات زنده این سیاره به ارمغان می‌آورد. اگر بخواهیم از مهم‌ترین دستاوردهای طول تاریخ بشریت لیستی تهیه کنیم، بدون اغراق باید دستیابی به انرژی برق را در رتبه نخست این لیست قرار دهیم. امروز اهمیت برق کمتر از اهمیت آب نیست و بدون برق، بسیاری از فعالیت‌های عادی و پیش پا افتاده روزمره انجام نمی‌شود.زندگی مدرن امروزی به قدری به انرژی برق وابسته است که حتی تصور ساعتی بدون برق ماندن برای اکثر افراد غیر قابل تحمل به نظر می‌رسد. اگر ساعتی تاریکی زندگی ما را فرا بگیرد بسیاری از وسایل رفاهی که تاکنون اختراع شده‌اند کاربرد خود را از دست می‌دهند.

وجود یک میلیون و 200 مشترک برق درالبرز

ناصر اسکندری، مدیر عامل شرکت توزیع نیروی برق البرز در گفت وگوی اختصاصی با خبرنگار ایسنا منطقه البرز، گفت: هم اکنون حدود یک میلیون و 200هزار مشترک برق دراستان وجود دارد که حدود 70درصد آنها مشترکین خانگی هستند.

وی ادامه داد:‌ حدود نیم درصد از مشترکین برق استان نیز واحدهای صنعتی و مابقی نیز مشترکین خانگی، بخش‌ کشاورزی و واحدهای تجاری هستند.

وی افزود: علی رغم این که تنها نیم درصد مشترکین برق استان را واحدهای صنعتی تشکیل داده‌اند ولی حدود 30 درصد از برق تولیدی استان صرف این بخش می‌شود.

اسکندری یادآورشد: واحدهای صنعتی با ایجاد ثروت و ارزش افزوده باعث رونق اقتصادی استان می‌شوند به همین دلیل امید است درآینده‌ای نزدیک سهم نیم درصدی مشترکین صنعتی استان افزایش پیدا کند.

این مسئول با اشاره به میزان برق مصرفی استان گفت: سالانه حدود شش میلیارد و 400 میلیون کیلووات ساعت انرژی برق در استان مصرف می‌شودکه این رقم باعث شده البرز در رتبه هفتم مصرف برق در کور قرار گیرد.

وی همچنین به سوبسیدی که به انرژی برق مصرفی مردم تعلق می‌گیرد اشاره کرد و افزود: قیمت تمام شده برق به مراتب از قیمت مصرف آن بالاتراست؛ چراکه دولت به مصرف کنندگان انرژی سوبسید می‌دهد.

مدیر عامل شرکت نیروی برق استان توضیح داد:هم اکنون قیمت تمام شده هرکیلووات برق در استان 240 تومان است ولی این انرژی باقیمت 665 ریال برای هرکیلو وات به مشترکان عرضه می‌شود .

وی ادامه داد:اگر قیمت برق درفیش‌ها واقعی محاسبه شود علاوه بر درآمدزایی بیشتر برای دولت زمینه کاهش مصرف این انرژی و صرفه جویی بیشتر مردم فراهم می‌شود.

اسکندری گفت: میانگین رشد مصرف برق درالبرز به دلیل گسترش روز به روز واحدهای تولیدی و صنعتی و همچنین نرخ بالای مهاجرپذیری هشت درصد است این درحالی است که میانگین رشد مصرف برق در سایر استان ها نهایتا هفت درصد است.

وی دربخش دیگری از صحبت های خود به میان برق مصرفی در سال گذشته اشاره کرده و می گوید: مشترکان البرزسال گذشته 4.6 میلیارد کیلو وات برق مصرف کرده‌اند که این میزان در سال جاری افزایش خواهد یافت .

وی توضیح داد: هم کنون بیش از 13 هزار و 300 دستگاه پست برق و 12 هزار و 300 کیلومتر طول شبکه در استان وجود دارد.

همه روستاهای البرز برق دارند

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان اضافه کرد: ‌هم اکنون تمامی مناطق استان حتی دورافتاده‌ترین روستاها نیز از نعمت برق برخوردار هستند و هیچ مشکلی درتامین برق مورد نیاز مشترکین البرزی وجود ندارد.

اسکندری دربخش دیگری از صحبت‌های خود به برخی مسائل که خدمات رسانی مناسب شرکت توزیع نیروی برق استان را دچار مشکل می‌کند اشاره کرد و ادامه داد: سرقت برق و تجهیزات شبکه‌های توزیع برق از جمله مشکلات موجود دراین حوزه است.

سرقت برق و تجهیزات شبکه مشکل‌ساز شده است

وی گفت: برخی از شهروندان بدون به نصب کنتور اقدام به برق کشی بدون مجوز برای واحدهای مسکونی خود می‌کنند.

اسکندری توضیح داد: اغلب سرقت برق استان در مناطق حاشیه‌ای و محلاتی که واحدهای مسکونی غیر مجاز مثل قارچ رشد کرده‌اند اتفاق می‌افتد.

وی گفت: بدون شک سرقت برق و استفاده غیر مجاز از این انرژی درنهایت به ضرر شهروندانی تمام می‌شود که به صورت قانونی اقدام به نصب کنتور کرده‌اند بنابراین از مردم درخواست می‌شود درصورت شناسایی کسانی که اقدام به سرق برق می‌کنند مراتب را به ناظران شرکت توزیع برق استان اطلاع دهند.

وی تصریح کرد: در طول سال‌های گذشته با تعامل ایجادشده با نیروی انتظامی و دستگاه قضا با سارقان برق استان به شدت برخورد می‌شود و همین باعث شده آمار این نوع سرقت به میزان قابل توجهی کاهش یابد.

این مسئول از سرقت تجهیزات شبکه برق به عنوان دیگر مشکل شرکت توزیع برق نام برد و گفت: متاسفانه برخی افراد سودجو اقدام به سرقت کابل، سیم و سایر تجیهزات شبکه برق می‌کنند که همین خسارات زیادی را به این شبکه وارد می‌کند.

اسکندری یادآورشد: از آنجایی که طول شبکه برق استان زیاد است ناظران شرکت برق نمی‌توانند 24 ساعته تمامی این تجهیزات را زیرنظر قرار دهند بنابراین مردم باید به عنوان چشم بینای این شرکت وارد عمل شوند و تخلفات این حوزه را اطلاع دهند.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان البرز گفت: کل شهروندان باید نسبت به پایش شبکه برق حساس شوند تا کمتر شاهد وقوع سرقت تجهیزات این شبکه باشیم.

این مسئول درباره میزان مصرف برق توسط خانوارهای ایرانی نیز گفت: آمارها نشان می‌دهد که متوسط مصرف سرانه برق خانگی در کشور ما سه برابر متوسط جهانی است که این رقم بسیار نگران کننده است.

وی اضافه کرد: کالاهای خانگی پر مصرف، چراغ‌های منازلی که بی‌دلیل روشن می‌ماند، چراغ‌های معابری که حتی در روز روشن است و صدها نشانه دیگر که هر روز با آن برخورد می‌کنیم، از رفتار نادرست و نامطلوب ایرانیان در مصرف بهینه برق حکایت دارد.

وی ادامه داد: بدون شک اگر هر خانوار ایرانی تنها 10 درصد از مصرف فعلی برق مصرفی خود بکاهد زمینه صادرات بیشتر نفت و گاز و درنتیجه ورود ارز و به تبع آن توسعه اقتصادی کشور فراهم می‌شود.

مدیر عامل شرکت توزیع نیروی برق البرز گفت:‌ براین اساس باید مدیریت مصرف درست برق درتمامی کشور به ویژه البرز که روز به روز به جمعیتش اضافه می‌شود به یک رفتار فرهنگی تبدیل شود.

راههای صرفه جویی درمصرف برق را بشناسیم

وی درادامه با اشاره به برخی راه‌های صرفه جویی در انرژی برق گفت: اولين گام در صرفه‌جويي برق، خاموش کردن چراغ‌هاي اضافي است.

اسکندری ادامه داد: استفاده از وسایل برقی پرمصرف در خارج از ساعاتی که اوج مصرف یکی دیگر از راه‌های صرفه جویی درمصرف برق است.

اسکندری با تاکید براهمیت کاهش تلفات برق دراستان گفت:درسال 92 میزان تلفات برق در خطوط انتقال 19 درصد ،در سال 93 ، 17 درصد و درسال گذشته 14 درصد بوده است .

مدیر عامل شرکت توزیع برق استان توضیح داد: درتلاش هستیم تلفات برق استان درسال جاری به 12 درصد کاهش یابد.

این مسئول به برنامه‌های این شرکت برای کاهش این تلفات اشاره کرد و یادآورشد: اصلاح 350 کیلومتر از شبکه توزیع، استقرار 300 کیلومتر کابل خود نگهدار، مبارزه با انشعابات غیرمجاز و استقرار 60 کیلومتر شبکه فشار متوسط از جمله مهمترین اقدامات صورت برای کاهش تلفات برق استان است .

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
وبگردی
آخرین اخبار