اشنوگل اولین ساخته سینمایی، هادی حاجتمند، کارگردان مشهدی است که سابقه ساخت 40 مستند را در کارنامه خود داشته و اکنون نیز با این فیلم که موضوع آن از داستان واقعی شهدای غواص و خاطرات بچه های رزمنده غواص در خراسان وام گرفته و با ادبیات سینما، درام‌آلود شده در جشنواره فیلم فجر حضور یافته است.
کد خبر: ۳۶۹۳۷۳
تاریخ انتشار: ۱۱ بهمن ۱۳۹۵ - ۰۹:۲۵ 30 January 2017
 هادی حاجتمند، کارگردان مشهدی درباره داستان اولین فیلم سینمایی خود به خبرنگار تابناک رضوی می‌گوید: اشنوگل، قصه خواهر و برادری است که یکی از آنها انقلابی و فرمانده گردان غواصان و دیگری، منافق و یکی از سران مجاهدین خلق است که در نقطه ای مشترک درتقابل و رویارویی با یکدیگر قرار می گیرند. داستان نسل واحدی که هر دو اهل جهاد، مقاومت و حرکتند ولی در نهایت، یک گروه انحراف پیدا می کند و یک گروه در خط امام باقی می ماند.
 
 قصه خواهر منافق و برادری انقلابی در «اشنوگل» بر روی پرده سینما
 
حاجتمند با اشاره به مفهوم اشنوگل، می گوید: اشنوگل در اصطلاح محاوره ای رزمندگان خراسانی، لوله ای ایست که غواص جنگی با توجه به شرایط ویژه ای که دارد و باید در سطح آب، خود را استتار کند، ملزم به استفاده از آن است و چرایی عنوان این فیلم نیز در همین موضوع جستجو می شود که چگونه ممکن است جوانی که در شهر مشهد همیشه با خاک، سرو کار داشته و تاکنون تنی به آب نزده، برای غواصی اعلام آمادگی می کند و با اسلحه ای که حمل آن در آب بسیار سخت تر از خشکی است، وارد آب وحشی شده، می جنگد و پیروز می شود و مسئله بعد اینکه چگونه ممکن است که سینمای روشنفکر ما در این سالها، غواص را ندیده و تاکنون فیلمی در خور شأن آن نساخته است؟
 
هادی حاجتمند اظهار می کند: اشنوگل از داستان واقعی شهدای غواص و خاطرات بچه های رزمنده غواص در خراسان وام گرفته و با ادبیات سینما، درام آلود شده است و به دلیل قرار گرفتن در قالب داستان و درام، بخشی هایی از داستان، اضافه و یا کم شده است.
 
وی با بیان این مطلب که داستان غواص ها به صورت اختصاصی نیز قابلیت به تصویر درآمدن را دارد، می گوید: با توجه به اینکه کربلای 4 و 5 یکی از سخت ترین مقاطع جنگ تحمیلی بود، پروداکشن بسیار بالایی را نیز احتیاج داشت و اگر قرار بود این فیلم صرفا به آن موضوع بپردازد، هزینه های بیشتری را به خود اختصاص می داد.  
 
 
حاجتمند این فیلم را نتیجه مجاهدت های عوامل فیلم می داند و می گوید: برآورد هزینه های ساخت این فیلم حدود 400 میلیون تومان است که به گواه برخی از بزرگان سینما که شاهد فیلم بوده اند، داستان این فیلم، با تلاش و مجاهدت عوامل به سرانجام رسید و در واقع چندین برابر این ارقام باید هزینه می شد. ما در این فیلم به دنبال این بودیم که تنها به بخشی از لحظه هایی که غواصان شهید با آن مواجه بودند، نزدیک شده و آنها را در جهان دراماتیک خود بازسازی کنیم.
 
هادی حاجتمند با بیان اینکه مشهد دارای هنرمندان با استعدادی است که کمتر دیده می شوند، تأکید می کند: فیلم اشنوگل از مراحل ابتدایی تا زمانی که در جشنواره پذیرفته شد، مورد توجه مسئولین ارشاد استان قرار نگرفت و حتی در زمان فیلم برداری نیز کسی به سراغ این فیلم نیامد ولی این گلایه ها مربوط به قبل است و اکنون با توجه به وقت مناسبی که برای اکران اشنوگل اختصاص داده اند، جایی برای گله باقی نمی ماند چون روز جمعه، روز سینماست.
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار