یک کارشناس غربی مسائل خاورمیانه با تاکید بر اینکه آل سعود در مقابله با قدرت روزافزون منطقه‌ای ایران موفق نخواهد شد، از این کشور خواست به رویکرد مذاکره با تهران روی آورد.
کد خبر: ۵۵۱۰۰۲
تاریخ انتشار: ۲۲ دی ۱۳۹۶ - ۱۶:۲۶ 12 January 2018

به گزارش تابناک : "سباستین زونس"، کارشناس مسائل خاورمیانه آلمان به بررسی سیاست‌های "محمد بن سلمان" ولیعهد پادشاه سعودی پرداخته و درباره مسئله دستگیری‌های گسترده شاهزادگان و برخی اعضای خاندان سلطنتی و اینکه آیا این مسئله در تاریخچه اخیر عربستان سعودی بی سابقه نبوده است گفت: در فرم فعلی آن بی سابقه است.

وی این گونه اقدامات را بخشی از سیاست‌های پوپولیستی سعودی‌ها دانست که توسط بن سلمان تشدید می‌شود. به گفته زونس بن سلمان می‌خواهد این مسئله را آشکار کند که برای وی تنها مسئله اصلاح اقتصادی کشور مطرح نبوده بلکه وی می‌خواهد آشکارا ساختار‌ها را زیر سوال برد.

این کارشناس برجسته مسائل خاورمیانه سیاست‌های بن سلمان در مقاله با نخبگان در عربستان را مورد علاقه قشر جوان و در عین حال برای او خطرناک توصیف کرده و گفت: بدون حمایت نخبگان وی نمی‌تواند هیچ سیاستی را در پیش گیرد.

وی در بخش دیگری از این گفت‌وگو به مسئله سیاست خارجی عربستان پرداخته و بخصوص درباره اهداف محمد بن سلمان دربار سیاست‌های خصمانه اش در قبال ایران گفت: این سیاست‌ها بخشی از رویکرد پوپولیستی او است. وی برای اینکه اختلافات را در سطح داخلی تحت کنترل درآورد و سیاست‌های خود را پیش ببرد به یک دشمن خارجی نیاز دارد و آن ایران است. از زمان انقلاب اسلامی ایران در سال ۱۹۷۹ این کشور در عربستان سعودی به عنوان دشمن شماره یک ارزیابی می‌شود. بن سلمان از این خشم و نفرت برای تقویت قدرت خود استفاده می‌کند.

"سباستین زونس"، در پاسخ به این پرسش که آیا ایران در واقع یک تهدید بزرگ برای عربستان سعودی است گفت: در سال‌های گذشته نفوذ تهران در خاورمیانه به شدت افزایش پیدا کرده است. توافق هسته‌ای نیز این امکان را برای ایران فراهم کرده که به صحنه بین المللی بازگردد. این کشور شیعی حالا یکی از قدرتمندترین بازیگران منطقه‌ای است. این اصلا خوشایند عربستان سعودی نیست. آل سعود احساس می‌کند توسط کشور‌هایی در بر گرفته شده که تحت نفوذ ایران قرار دارند. محمد بن سلمان می‌خواهد با این مسئله مقابله کند. وی بر این باور است که ایران باید متوقف شود.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا بن سلمان در تحقق این هدف خود موفق خواهد شد گفت: واقعا خیر این طور نیست. در تمام درگیری‌های منطقه‌ای که عربستان سعودی به پا کرده است از جمله در یمن، لبنان و یا قطر ایران در نهایت از اقدامات خشونت طلبانه و تجاوزکارانه عربستان سود می‌برد. این رویکرد‌های بن سلمان بسیار خطرناک است.

این کارشناس مسائل خاورمیانه تصریح کرد که رهبری عربستان سعودی البته هیچ علاقه‌ای به یک رویارویی مستقیم با ایران ندارد. اما با توجه به پشتیبانی آمریکا و اسرائیل از عربستان در این زمینه این کشور اعتماد به نفس بالایی در مواجه با ایران پیدا کرده است. اما این رویکرد عربستان اشتباه است. دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا شریک قابل اعتمادی نیست؛ بنابراین قطعا مناسب‌تر خواهد بود که عربستان سعودی به رویکرد گفت‌وگو با ایران بپردازد. البته در حال حاضر نمی‌توان از این رویکرد عاقلانه سخن گفت.

 

 

 

منبع : دانشجو 

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار