از تاييد تا تکذيب؛
نفلوآنزاي پرندگان به سختي به انسان منتقل مي‌شود اما اگر منتقل شود تلفاتي بين 40 تا60 درصد خواهد داشت.
کد خبر: ۶۰۵۷۸
تاریخ انتشار: ۲۱ تير ۱۳۹۴ - ۱۱:۵۴ 12 July 2015
به گزارش تابناک یزد آنفلوآنزاي مرغي يکي از بيماري هاي پرندگان است که در سال هاي گذشته در کشورمان مشکلات زيادي را به همراه داشت و با بسيج نهادهاي مربوطه بحمدا...مشکلات مرتفع شد و حال هر از گاهي اخباري در اين زمينه به گوش مي رسد که در اين ايام هم مطالبي عنوان شد اما وزارت بهداشت آن را شايعه اي بيش نمي داند و اعلام کرده که تا به حال مورد انساني مبتلا به اين نوع آنفلوآنزا را در کشور نداشته ايم.
آنفولانزاي مرغي به تهران رسيد
اما 15 تيرماه بود که رئيس انجمن پرورش دهندگان مرغ گوشتي از رديابي آنفلوآنزاي مرغي در فيروزکوه و دماوند از سوي سازمان دامپزشکي خبر داد .يوسفي اعلام کرد:سازمان دامپزشکي اخيرا در فيروزکوه و دماوند يک نمونه آنفلوآنزاي مرغي را در مرغ‌هاي خانگي مشاهده کرده که در حال انجام اقدامات لازم براي جلوگيري از انتشار اين بيماري در مناطق اطراف آن است.
خودداري از خريد گوشت مرغ از بازارهاي آزاد
از طرفي محمود نبوي ، معاون مرکز مديريت بيماري‌هاي واگير وزارت بهداشت در خصوص اخباري مبني بر مشاهده مواردي از آنفلوآنزاي پرندگان در دماوند، فيروزکوه و ...ضمن تاکيد بر اينکه براي مردم تهديدي در مورد اين بيماري وجود ندارد، گفته که از مردم خريد گوشت مرغ از بازارهاي آزاد خودداري شود.
هزار مبتلا در 20 سال گذشته
به گفته معاون مرکز مديريت بيماري‌هاي واگير وزارت بهداشت خوشبختانه تا به حال نيز مورد انساني مبتلا به اين نوع آنفلوآنزا را در کشور نداشته ايم.از 20 سال گذشته تا کنون کل موارد انساني مبتلا شده در دنيا هزار نفر بوده است.اين ويروس به سختي به انسان منتقل مي‌شود و امکان سرايت پاييني دارد. اما اگر منتقل شود تلفاتي بين 40 تا60 درصد خواهد داشت.
نبوي درباره مشاهده موارد انساني مبتلا به اين ويروس در کشور مي گويد:خوشبختانه تا به حال نيز مورد انساني مبتلا به اين نوع آنفلوآنزا را در کشور نداشته ايم.درعين حال اگر در يک مرغداري اين بيماري مشاهده شود، تمام کارکنان و کارگران آن تا حدود دوهفته تحت نظر قرار مي‌گيرند.
مشاهده آنفولانزاي مرغي در يک قدمي پايتخت
از سوي ديگر ناصر محمودي فرد فرماندار دماوند از مشاهده يک مورد آنفلوآنزاي مرغي در اين شهرستان خبر داده و  اعلام کرد:تمام تمهيدات لازم براي جلوگيري از گسترش اين بيماري در سطح شهرستان و ساير شهرستان هاي همجوار در نظر گرفته شده است.
وي گفت: اخيرا يک مورد آنفلوآنزاي مرغي در دماوند مشاهده شده بود که با بررسي انجام شده مشخص شد اين مورد از ورامين به دماوند منتقل شده است ولي در پي اين خبر معاون مرکز مديريت بيماري واگير وزارت بهداشت :«براي مردم تهديدي در مورد آنفولانزاي مرغي در کشور وجود ندارد ».
سياست ايران در قبال آنفلوانزاي پرندگان
از 20 سال گذشته تاکنون که آنفلوآنزاي پرندگان در دنيا مشاهده شده است، برخي کشورها مانند ايران سياست امحا را درپيش گرفته‌اند و در هر کانوني که پرنده بيمارمشاهده مي‌شود با پرداخت خسارت، آنها را از بين مي‌برند که سياست درستي است.کشورهايي که اين سياست را اجرا کردند موارد انساني نداشتند و يا اينکه بسيار کم بوده است.مرغداران نيز از اين سياست استقبال مي‌کنند؛ چراکه که مي‌دانند اين بيماري ممکن است به تمام مرغداري سرايت کند. درهر کانوني که اين بيماري ديده شود تا شعاع خاصي پرندگان امحا مي‌شوند و فضولات‌شان نيز ضدعفوني مي‌شود و بعد از حدود يک تا سه ماه نيز اجازه تخم‌ريزي مجدد داده مي‌شود.
مناطق مستعد ابتلا به آنفلوانزاي پرندگان
اما معاون مرکز مديريت بيماري‌هاي واگير وزارت بهداشت  درباره مناطقي که امکان ابتلاي به بيماري در آن وجود دارد معتقد است:اين بيماري برخي سال‌ها درکشور زياد بوده است و برخي سال‌ها کمترو ممکن است درهمه جاي کشور مشاهده شود. آنفلوانزاي پرندگان امسال کمي بيشتر ازسال گذشته در دنيا بوده است، اما اين به معني گسترده بودن آن يا تبديل آن به ويروس انساني نيست.
ماندگاري ويروس آنفلوانزاي پرندگان
نبوي در خصوص اينکه آيا براي مردم تهديدي دراين زمينه وجود دارد يا خير، مي گويد:اين ويروس چند ساعت پس از کشته شدن پرنده از بين مي‌رود.بنابراين گوشتي که ازطريق کشتارگاه‌هاي مجاز عرضه مي‌شود، مشکلي ندارد و مردم با خيال راحت مي‌توانند از آن استفاده کنند.
توصيه هاي بهداشتي
معاون مرکز مديريت بيماري‌هاي واگير وزارت بهداشت توصيه کرد که مردم گوشت مرغ را از مجاري دولتي که تحت کنترل هستند تهيه کنند و خودشان اقدام به خريد آن از بازارهاي آزاد نکنند؛ چرا که ممکن است مبتلا به بيماري‌هاي ديگري نيز باشند.از خريد پرنده به عنوان نگهداري در منزل نيز خودداري کنند و اگر مايل به خريد آن هستند از مراکز مجاز اقدام به تهيه کنند.
آنفولانزاي مرغي چگونه منتقل مي‌شود؟
آنفولانزاي مرغي چگونه منتقل مي‌شود؟
آنفولانزاي مرغي در نقاط مختلفي در دنيا دردسرساز شده و در آمريکا حدود 49 ميليون پرنده را به ورطه نابودي کشانده است.
به گزارش آريا  به نقل از سايت «nbcnews»، اداره کشاورزي آمريکا چند نمونه از موارد انتقال اين ويروس را متذکر شده است:
-    استفاده از تجهيزات مشترک بين مزرعه‌هاي ويروسي و مزرعه‌هاي سالم
-    رفت و آمد کارگران بين مزرعه‌هاي سالم و ويروسي
-    پاک نکردن و ضدعفوني نکردن وسايل نقليه اي که در هر دو مزرعه تردد مي‌کنند
-    جوندگان يا پرنده‌هاي وحشي که در مرغداري‌ها ديده شده‌اند، مي‌توانند عامل انتقال ويروس باشند
-    نمونه‌هاي گرفته شده از هواي بيرون از مرغداري‌هاي آلوده، حاوي اين ويروس بوده‌اند. بنابراين ويروس مي‌تواند با هوا هم جابه جا شود.
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار