مرور روزنامه‌های یکشنبه ۲۶ فروردین ماه
تغییر زمین بازی توسط ایران، پیامی برای تل آویو؟ آغاز طرح «نور» برای برخورد با کشف حجاب، بازتاب توقیف کشتی اسرائیلی در تنگه هرمز، چرا بازار سرمایه را تعطیل نمی‌کنید؟ صادق بوقی بهتر از لیونل مسی، چین بر آتش جنگ اوکراین می‌دمد، ردپای ارز در افزایش تورم تولیدکننده و پاکسازی مهاجرین به سبک مدعیان حقوق بشر، از مواردی است که موضوع گزارش‌های خبری و تحلیلی روزنامه‌های امروز شده است.
کد خبر: ۱۱۶۲۴۶۴
تاریخ انتشار: ۲۶ فروردين ۱۴۰۳ - ۱۰:۲۶ 14 April 2024

به گزارش «تابناک»؛ روزنامه‌های امروز یکشنبه ۲۶ فروردین ماه در حالی چاپ و منتشر شد که شلیک ده‌ها پهپاد و موشک به مناطقی در سرزمین‌های اشغالی توسط سپاه، گامی دیگر برای محاصره دریایی رژیم صهیونیستی، فروردین تلخ بورس و توقیف کشتی اسراییلی در تنگه هرمز در صفحات نخست روزنامه‌های امروز برجسته شده است.

 
 
 


در ادامه تعدادی از یادداشت‌ها و سرمقاله‌های منتشره در روزنامه‌های امروز را مرور می‌کنیم:

 
 

رژیم صهیونیستی چرا باید تنبیه شود 


عباس حاجی‌نجاری طی یادداشتی در شماره امروز جوان با عنوان رژیم صهیونیستی چرا باید تنبیه شود نوشت: اقدام جنایتکارانه رژیم صهیونیستی در موشکباران بخش کنسولی سفارت ایران در دمشق در روز ۱۳ فروردین ماه که به شهادت چند نفر از مستشاران و دیپلمات‌های ایرانی مقیم سوریه انجامید، تکرار یک جنایت تاریخی است که از ابتدای شکل‌گیری رژیم صهیونیستی بار‌ها عینیت یافته و این رژیم نشان داده که به هیچ‌یک از قوانین و مقررات و اصول پذیرفته شده در کنوانسیون‌های بین‌المللی پایبند نیست و همان‌گونه که در جنایت علیه انسانیت در غزه، کارنامه سیاهی از خود برجای گذاشته و مورد نفرت جهانیان واقع شده، در این موضوع نیز مستحق تنبیهی در خور است. 

 


‌اقدام جنایتکارانه رژیم صهیونیستی در موشکباران بخش کنسولی سفارت ایران در دمشق در روز ۱۳ فروردین ماه که به شهادت چند نفر از مستشاران و دیپلمات‌های ایرانی مقیم سوریه انجامید، تکرار یک جنایت تاریخی است که از ابتدای شکل‌گیری رژیم صهیونیستی بار‌ها عینیت یافته و این رژیم نشان داده که به هیچ‌یک از قوانین و مقررات و اصول پذیرفته شده در کنوانسیون‌های بین‌المللی پایبند نیست و همان‌گونه که در جنایت علیه انسانیت در غزه، کارنامه سیاهی از خود برجای گذاشته و مورد نفرت جهانیان واقع شده، در این موضوع نیز مستحق تنبیهی در خور است. 

 


با گذشت دو هفته از این جنایت، حداقل انتظار مردم ایران این بود که شورای امنیت سازمان ملل ودیگر نهاد‌های بین‌المللی با محکومیت قاطع این رژیم، از تبدیل آن به یک رویه در عرصه تعاملات بین‌المللی جلوگیری کنند که متأسفانه نه تنها این‌گونه نشد، بلکه حتی برخی از رژیم‌های استکباری با قرار گرفتن در کنار این رژیم و اعلام پشتیبانی از او، مشوق این رژیم در این گونه جنایات شده‌اند، امری که می‌تواند صلح و امنیت بین‌المللی را به خطر بیندازد. 


به دلیل سهل انگاری نهاد‌های بین‌المللی در تنبیه متجاوز و دادن پاسخ درخور به این اقدام رژیم صهیونیستی، تنبیه این رژیم در روز‌های اخیر به یک مطالبه جدی و خواست عمومی مردم ایران تبدیل شده و مردم از نیرو‌های قدرتمند و توانمند نظامی ایران انتظار دارند تا با تنبیه متجاوز ضمن احقاق حقوق ملت ایران و انتقام خون شهدای گرانقدر، از تبدیل این اقدامات به یک رویه در عرصه بین‌المللی جلوگیری کنند. در این زمینه به چند نکته می‌توان اشاره کرد.


۱- حقانیت مردم ایران در پاسخ به این اقدام از سوی بسیاری از کشور‌ها حتی برخی از قدرت‌های مطرح جهانی پذیرفته شده و به همین دلیل از نظام جمهوری اسلامی ایران خواسته‌اند که از تنبیه متجاوز خودداری کند، اما به رغم پیگیری‌های دیپلماتیک ایران آن‌ها حاضر به محکومیت رژیم در مجامع جهانی نشدند.


۲- اقدام خارج از عرف بین‌الملل رژیم صهیونیستی سبب شده است که مردم ایران به دلیل غیرت ملی و روحیه سلحشوری خود، فارغ از گرایش‌های مختلف سیاسی این تعلل را برنتافته و به همین دلیل است که در روز‌های اخیر در هر فرصت و اجتماع و فضای مجازی و رسانه‌ای در خواست تنبیه این رژیم را دارند.


۳- اقتدار و توان نیرو‌های مسلح جمهوری اسلامی ایران تراز نظام جمهوری اسلامی را بسیار فراتر از رژیم صهیونیستی قرار داده و به همین دلیل است که ایران از موضع مقتدرانه خود تنها بنا را بر تنبیه رژیم صهیونیستی قرار داده است و اگر قرار باشد که ایران از موضع قدرت با رژیم صهیونیستی برخورد کند به طور قطع رژیم صهیونیستی باید تاوان بسیار سنگین‌تری را بپردازد.


۴- پس از اثبات وآشکار شدن اراده و عزم ایران برای تنبیه متجاوز، آنچه سبب نگرانی قدرت‌های سلطه وحامیان رژیم صهیونیستی شده بازخوانی ویادآوری روحیه سلحشوری و آمادگی مردم در دفاع مقدس و قابلیت و توانمندی مردم ایران در پاسخ به اینگونه تجاوز‌گری هاست و به همین دلیل است که مکرراً از ایران درخواست دارند واکنش نشان ندهد.


۵- در روز‌های اخیر شاهد تحرکات گسترده‌ای از سوی امریکایی‌ها و برخی کشور‌های اروپایی برای بازداشتن ایران از تنبیه متجاوز در جریان است، فارغ از پیامد‌های تنبیه ایران آنچه که بیشتر امریکایی‌ها و حامیان رژیم صهیونیستی را بیش و پیش از پاسخ ایران نگران کرده، جامعه پذیری حقانیت ایران در عرصه افکار عمومی در عرصه بین‌المللی است که اوج نفرت از رژیم صهیونیستی را به دلیل جنایات در غزه در پی داشته و به حقانیت اقدام ایران افزوده است.


۶- عدم اقدام در خور نظام اسلامی، نه تنها رژیم را در تکرار این جنایات مصمم‌تر می‌کند، بلکه تهدید کننده صلح وامنیت جهانی است و می‌تواند به یک رویه تبدیل شود.


۷- طی روز‌های اخیر رسانه‌های وابسته به رژیم امریکا و صهیونیست‌ها و دیگر قدرت‌های غربی در چهارچوب یک عملیات گسترده روانی تلاش کرده‌اند تا با ایجاد نگرانی در مردم ایران و دامن زدن به التهابات بازار به نوعی ایران را از تنبیه رژیم صهیونیستی منصرف کنند و این در حالی است که مبتنی بر ظرفیت‌های اقتصادی کشور، روحیه سلحشوری مردم ایران در دفاع از تمامیت ارضی بر سرمایه اجتماعی وتقویت روحیه ملی مردم ایران خواهد افزود.

اعداد گرفتار در عدم واقع‌بینی 


 ژوبین صفاری طی یادداشتی در شماره امروز ابتکار نوشت: مشکل افزایش قیمت بنزین سال‌هاست که مطرح می‌شود. طرفداران افزایش قیمت حامل‌های انرژی از قاچاق سوخت و اختلاف نرخ با کشور‌های دیگر سخن می‌گویند که البته اگر سایر متغیر‌ها را در نظر نگیریم، استدلال درستی است، اما باید در نظر داشت که درآمد سرانه در این کشور‌ها هم چند برابر درآمد سرانه در کشور ما است. ضمن آنکه اثر تورمی قیمت بنزین نیز در جای خود قابل تامل است.


از طرف دیگر قیمت بنزین در کشور همگام با افزایش توزم بالا نمی‌رود. از زمان دولت دهم و یازدهم رسم بر این شد که قیمت بنزین به یک باره چند برابر شود و به جای آن یارانه نقدی پرداخت شود تجربه‌ای که البته نتیجه خوبی در پی نداشت، اما در زمان دولت یازدهم و دوازدهم هم چند سال قیمت بنزین ثابت ماند تا به یک باره در سال ۹۸ سه برابر شود و تبعاتی نیز به دنبال داشته باشد. در دولت سیزدهم نیز رسم بر همین منوال ادامه پیدا کرد و به نظر می‌رسد حالا موضوع افزایش نرخ بنزین به موضوعی فرامتنی تبدیل شده در حالی که در دولت اصلاحات هر سال قیمت بنزین متناسب با تورم ۱۰ تا ۲۰ درصد رشد داشت و عملا مردم به این مسئله عادت کرده بودند.


در مسئله افزایش نرخ جریمه‌ها نیز به گفته مسئولان از سال ۹۶ نرخ جریمه تغییر نکرده و حالا به یکباره افزایش ۵ برابری خواهد داشت موضوعی که مردم را با شوک روبرو کرد. به نظر می‌رسد به جای آنکه با واقع بینی با اعداد اقتصادی برخورد می‌شد و با پذیرش نرخ تورم فارغ از مسائل فرامتنی مانند انتخابات و... هر ساله به میزان تورم (تورمی که‌ای کاش با مدیریت صحیح کاهشی بود) افزایش نرخ داشتیم، شاید لازم نبود با صرف هزینه گزاف نرخ‌ها به یکباره چند برابر شود.


همانطور که باید با نرخ ارز در بازار آزاد واقع بینانه برخورد کرد و آن را به عنوان واقعیت بازار و سفره مردم قبول کرد همان طور نیز با نرخ تورم و لزوم افزایش قیمت حامل‌های انرژی در هر سال برخورد کرد.
متاسفانه طی یک دهه گذشته برخورد علمی با اقتصاد در کمترین میزان خود قرار داشته و امروز هم نتایج آن به وضوح در اقتصاد قابل مشاهده است.

 

گنبد پوشالی پدافند سایبری اسرائیل!


محمد اسکندری کارشناس مسائل بین الملل طی یادداشتی در شماره امروز ایران نوشت: رژیم صهیونیستی در سال‌های اخیر تلاش داشته است تا با استفاده از فناوری‌ها و تسلیحات وارداتی از امریکا و دیگر کشور‌های غربی، خود را به عنوان یک «قدرت منطقه‌ای» در جنوب غرب آسیا تحکیم نماید. این رژیم تلاش داشته است تا در کنار ابعاد چندگانه نظامی همچون هوایی، زمینی و دریایی در بعد سایبری نیز خود را به عنوان یک قدرت بلامنازع مطرح کند. با این حال اخبار و گزارش‌های واصله در هفته‌های اخیر از این رژیم نشان می‌دهد که گویا «چتر پدافند سایبری» این رژیم وضعیت بسیار آشفته‌ای دارد و آنچه از قدرت سایبری رژیم صهیونیستی (آفند و پدافند) پیش‌تر مطرح شده با چاشنی رسانه‌ای بیش از حد همراه بوده است! بر اساس آمار‌ها و گزارش‌های یک شرکت صهیونیستی امنیت داده، حملات سایبری علیه رژیم صهیونیستی از زمان آغاز نبرد «طوفان‌الاقصی» رشد ۵۲ درصدی داشته است.

به اذعان کارشناسان این حملات نیز اغلب موفقیت‌آمیز بوده و توانسته‌اند کارکرد زیرساخت‌های این رژیم را دچار اختلال کنند. البته رژیم صهیونیستی به دلیل وضعیت آشفته داخلی، بشدت در تلاش است تا پیامد‌های این حملات رسانه‌ای نشود. حملات سایبری می‌توانند در طیف‌های مختلف و با پیامد‌های متفاوتی باشند. این حمله‌ها می‌توانند از جنس حملات ساده مثل حملات (DoS) و یا (DDoS) باشند و یا اینکه حملاتی با استفاده از بدافزار‌ها باشند که به درون سامانه‌ها یا زیرساخت‌ها نفوذ کرده و منجر به بروز اختلال‌های جدی در خدمت و یا حتی بروز بحران شوند. برای مثال حمله سایبری امریکا به زیرساخت‌های هسته‌ای کشورمان با استفاده از بدافزار استاکس‌نت (Stuxnet) یکی از پیشرفته‌ترین حملات سایبری در نوع خود بود؛ حمله‌ای که در صورت مهار نشدن پیامد‌های آن می‌توانست یک مخاطره جدی در تأسیسات هسته‌ای ایران پدید آورد! اما مسأله نفوذ هکر‌ها به وزارت جنگ رژیم صهیونیستی نیز از آن دست رخداد‌های سایبری است که نمی‌توان به راحتی از آن عبور کرد.

اساساً در الگوی پدافند سایبری، در گام نخست همه دولت‌ها اقدام به دارایی‌شناسی کرده و سپس بر اساس اطلس به دست آمده الزامات و ملاحظات امنیت و پدافند سایبری را در زیرساخت‌ها و دارایی‌های خود اعمال می‌کنند. در نظام طبقه‌بندی دارایی‌ها و زیرساخت‌ها، سامانه‌های راهبری و نظارت بر تسلیحات نظامی جزو بااهمیت‌ترین دارایی‌ها محسوب می‌شوند چراکه نفوذ به این سامانه‌ها می‌تواند امنیت داخلی و حتی امنیت بین‌الملل را به مخاطره بیندازد. به زبان ساده‌تر دولت‌ها هر آنچه در توان دارند در عرصه سایبری برای حفاظت از سامانه‌های وزارتخانه جنگ و دفاع خود می‌گذارند و اینکه رژیم صهیونیستی اعتراف به هک سامانه‌های مربوط به وزارت جنگ خود کرده است به این معناست که در عمل سایر سامانه‌های این رژیم نیز آسیب‌پذیر است و می‌تواند در دسترس هکر‌ها باشد!

چندی پیش گروه هکری با نام «Net hunter» از حمله سایبری به وزارت جنگ رژیم صهیونیستی خبر داد و با انتشار اسناد و اطلاعاتی، اعلام کرد که موفق شده به سامانه‌های وزارت جنگ رژیم صهیونیستی نفوذ و به زیرساخت‌های آن دسترسی پیدا کند. این گروه هکری اسناد دست‌یافته از وزارت جنگ رژیم صهیونیستی را در کانال تلگرامی خود قرار داده و تأکید کرده به اسناد محرمانه این وزارتخانه از جمله برخی نقشه‌های ساخت ابزار‌های سلاح جنگی و قطعات تجهیزات نظامی و حتی اسناد مرتبط با سامانه پدافندی گنبد آهنین دست یافته است! این گروه هکری اعلام کرده هک وبسایت وزارت جنگ (رژیم) اسرائیل و انتشار بخشی از اسناد آن‌ها پاسخی به بخشی از جنایات رژیم صهیونیستی در جنگ غزه است. منابع امنیتی رژیم صهیونیستی نیز در گفتگو با روزنامه اسرائیل هیوم تأیید کردند که نقص امنیتی سیستم‌های وزارت جنگ موجب نفوذ هکر‌ها شده، ولی مشخص نکردند که چه نوع اطلاعاتی به سرقت رفته است.


در نهایت باید گفت وجود آسیب‌پذیری‌های گسترده در نظام پدافند سایبری رژیم صهیونیستی می‌تواند اثرات قابل توجهی بر کارآمدی ماشین جنگی این رژیم بویژه در بزنگاه‌ها داشته باشد. اساساً فضای سایبری امروز به زیرساخت همه زیرساخت‌ها تبدیل شده است و اگر دولت‌ها نتوانند از زیرساخت‌های با اهمیت بالای خود حفاظت کنند عملاً دچار اختلال در کارکرد‌های حیاتی خود می‌شوند.


 این مسأله برای رژیم صهیونیستی که امروز در دریایی از بحران و آشوب قرار دارد اهمیت دوچندانی دارد. به ویژه آنکه پس از حملات سایبری اخیر اعتماد به نفس مسئولان این رژیم پایین آمده است. به زعم راقم این سطور این ایام که سران کودک‌‎کش رژیم صهیونیستی منتظر اجرایی شدن وعده صادق جمهوری اسلامی ایران برای انتقام از حملات غیرقانونی به کنسولگری کشورمان در سوریه هستند، احتمالاً یکی از کابوس‌های شبانه‌شان این است که آیا واقعاً در زمان نیاز ماشه تسلیحات نظامی و سیستم گنبد آهنین آن‌ها عمل می‌کند و یا اینکه...؟

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار