با فرا رسیدن تدریجی فصل نقل و انتقال ها در بخش مسکن، بررسی های میدانی حاکی است تا کنون تغییر چندانی در روند حاکم بر بازار ایجاد نشده و قیمت ها در پایتخت روال سال گذشته را دارد. آمارها حاکی است حدود یک چهارم ایرانی ها در خانه اجاره ای زندگی می کنند.
کد خبر: ۲۶۲۳۵
تاریخ انتشار: ۰۲ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۰۸:۵۳ 22 April 2015

به گزارش تابناک یزد، با فرا رسیدن تدریجی فصل نقل و انتقال ها در بخش مسکن، بررسی های میدانی حاکی است تا کنون تغییر چندانی در روند حاکم بر بازار ایجاد نشده و قیمت ها در پایتخت روال سال گذشته را دارد.

  بازار اجاره‌ بهای مسکن در حالی به گفته مشاوران املاک چند روزی است آغاز شده که هنوز حدود یک ماه به آغاز فصل نقل و انتقال باقی مانده است. با این حال پیش‌ بینی مشاوران املاک این است که با کاهش نرخ سود بانکی رویکرد صاحبخانه‌ ها از رهن به سمت اجاره تغییر کند.

  به گزارش فارس، بازار اجاره مسکن امسال در حالی یک ماه زودتر از موعد همیشگی که همانا خرداد‌ است آغاز شده که به نظر نمی‌ رسد این بازار در فصل بهار و تابستان وضع به مراتب سخت‌تری به لحاظ رشد قیمت‌ها داشته باشد اما عدم نظارت بر این بازار همچنان حلقه مفقوده‌ ای است که مشاهده می‌ شود.

  برخی مشاوران املاک معتقدند چون خرید و فروش مسکن این روزها درمقایسه با پارسال رونق نسبی پیدا کرده اجاره‌بها نیز رونق و حتی افزایش قیمتی را نسبت به پارسال تجربه کند.

تغییر از رهن به سمت اجاره
صمدی، از مشاوران املاک با اشاره به اینکه نبود نظارت بر بازار اجاره موضوع تازه‌ ای نیست و اعلام قیمت‌ها از سوی مالکان علت و منطق خاصی ندارد، معتقد است: قیمت‌های سرسام‌ آور رهن و اجاره همه ساله زمینه ساز نارضایتی مستأجران می‌ شود و امسال اگر چه نرخ تورم زیر 20 درصد است، اما چون زمزمه‌ های کاهش نرخ سود بانکی از سال گذشته مطرح شده و ظاهراً نیز تصویب می شود، باعث شده تا بیشتر صاحبخانه‌ها به سمت اجاره‌ بها تغییر مسیر دهند.

  رحیمی، یکی دیگر از مشاوران املاک گفت: خوشبختانه خرید و فروش مسکن رونق گرفته؛ البته رونق بدون افزایش قیمت که امیدواریم این موضوع ادامه یابد.

  وی افزود: در‌ بخش اجاره‌بها وضعیت با قیمت مسکن متفاوت است و بنگاه‌ های مسکن چندان نقش و حتی دخالتی بر نرخ‌ گذاری اجاره واحدهای مسکونی نمی‌توانند داشته باشند.

  رحیمی تصریح کرد: سال‌ها بود با بالا رفتن نرخ تورم، نرخ اجاره‌بها نیز افزایش می‌ یافت، بنابراین اگر چه قیمت مسکن و نرخ تورم مثل سال‌ های قبل نیست، اما بازار اجاره‌ بها بازاری است که به هر حال باید نظارت بیشتر نهادهای مسئول را داشته باشد، چرا که این مالکان هستند که نرخ اجاره‌بها را تعیین می‌ کنند.

قیمت مسکن؛ شاخص اصلی تعیین اجاره‌ بها
موضوعی که حسام عقبایی، رئیس اتحادیه مشاوران املاک تهران، به آن اشاره می‌ کند سالی آرام برای بازار اجاره مسکن است و خطاب به مستاجران، موجران و مشاوران املاک تاکید دارد: از آنجا که شاخص اصلی تعیین اجاره‌بها، قیمت مسکن است و قیمت مسکن در سال گذشته و یک ماه سپری شده از سال جدید، در وضع ثبات به سر برده است، بی تردید بازار اجاره مسکن امسال، بازاری با ثبات و بدون افزایش خواهد بود.

  عقبایی افزود: افزایش اجاره‌ بها فقط در زمان افزایش قیمت مسکن توجیه دارد و هیچ موجری نمی‌تواند با ملاک قرار دادن فقط شاخص تورم نسبت به افزایش اجاره‌بهای مسکن اقدام کند. پس با توجه به پیش‌بینی ثبات قیمت مسکن در تابستان و اینکه ما هیچ‌ گونه سیر صعودی در این زمینه شاهد نخواهیم بود، بازار اجاره مسکن هم به تبعیت از این ثبات، بازاری آرام و بدون افزایش در نرخ اجاره‌ بها را دست کم در حد نرخ تورم سپری می کند. 

  وی تاکید کرد: با این حال این موضوع علت نمی‌شود که نظارت بر بازار اجاره‌ بها فراموش شود.

  در عین حال بیشتر مشاوران املاک در پاسخ به این سئوال که چون قیمت مسکن افزایش نداشته است پس نرخ اجاره‌بها نیز نباید بالا برود، معتقدند نرخ اجاره‌بها نسبت به پارسال چندان افزایش نیافته است اما به هر حال طبیعی است که نسبت به پارسال دست کم به اندازه نرخ تورم که حدود 20 درصد است، افزایش یابد.

  پیش‌ بینی افزایش 20 درصدی در حالی است که مسئولان نرخ تورم امسال را حداکثر 13 تا 14 درصد اعلام می‌کنند.

  پورمصطفی، یکی دیگر از مشاوران املاک در منطقه 3 تهران، گفت: قطعاً اجاره‌بها در فصل نقل و انتقال که از خرداد‌ به اوج خود می‌ رسد افزایش می‌ یابد، اما به نظر می‌ رسد چون قیمت مسکن افزایش نیافته است، رشد اجاره‌بها نیز نسبت به سال های گذشته کمتر باشد.

  وی افزود: اگر چه به نظر می‌ رسد بازار اجاره مسکن یک ماه زودتر از فصل نقل و انتقال آغاز شده است اما موضوع مهم این است که شوکی را نمی‌ توان بر بازار اجاره مسکن متصور شد.

  بر‌اساس تازه‌ترین آماری که سامانه مشاوران املاک آن را ارائه کرده است اجاره‌ بهای مسکن در شهر تهران پس از 9 سال روند صعودی با شیب سالانه متوسط 24 درصد، سرانجام در سال 93 به لحاظ «کمترین نرخ رشد» رکورد زد و حداکثر 12 درصد افزایش یافت.

  شتاب رشد اجاره‌ بها در سال گذشته به کمترین سطح در مقایسه با 9 سال قبل از آن رسید، بنابراین به نظر می‌رسد امسال نیز نباید روند رو به رشدی را برای بازار اجاره‌بها متصور بود.

  با این حال موضوعی که بیشتر مشاوران املاک اشاره داشته و به آن پایبند هستند، این است که یکی از پارامترهای تعیین اجاره‌بها، قیمت هر مترمربع یک آپارتمان در محله‌های مختلف شهر است یعنی اگر قیمت هر مترمربع واحد مسکونی 4 میلیون و یا بین 4 میلیون و 500 هزار تومان تا 5 میلیون تومان باشد، به ازای هر مترمربع، یک میلیون تومان اجاره تعیین می‌شود.

 البته قیمت‌های پائین‌تر از این رقم بسته به موقعیت واحد مسکونی تغییر و کاهش پیدا می‌ کند، به طوری که ممکن است این عدد برای اجاره هر متر واحد مسکونی به متری حدود 800 هزار تومان برسد

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار