مدير حفظ نباتات سازمان جهاد كشاورزي استان مازندران گفت: ضربه زدن به درخت نارنج در اين فصل به بهانه چيدن گلبرگ هاي آن، موجب نفوذ بيماري هاي باكتريايي در درخت مي شود.
کد خبر: ۲۱۳۳۷۰
تاریخ انتشار: ۲۸ فروردين ۱۳۹۵ - ۲۲:۰۷ 16 April 2016

به گزارش تابناک مازندران، عبدالرحمن زاغي  با ناپسند دانستن زدن چوب به درخت نارنج براي چيدن گلبرگ هاي آن، افزود: اين موضوع نه تنها موجب از دست رفتن زيبايي و محروم شدن از اين رايحه دل انگيز مي شود، بلكه اكوسيستم منطقه را نيز تغيير مي دهد.


به گفته وي، درخت موجود زنده اي است كه گاهي مي تواند زخم هاي جزئي خود را ترميم كند اما اگر اين چوب زدن به درخت بي رحمانه باشد كه معمولا چنين است، موجب آسيب جدي ديدن درخت مي شود.


زاغي سپس با اشاره به حشرات گرده افشاني كه روي گلبرگ هاي نارنج قرار مي گيرند، اظهار داشت: تعدادي حشرات گرده افشان مانند زنبور عسل در اين فصل روي گلبرگ هاي بهارنارنج نشسته و در انجام عمل گرده افشاني كمك مي كنند.


وي ادامه داد: وقتي شكوفه ها يا گلبرگ ها را مي چينيم، موجب مي شويم گرده افشاني اين روندي طبيعي در اكوسيستم، با چالش مواجه شود.


مدير حفظ نباتات سازمان جهاد كشاورزي استان مازندران با بيان اينكه در اين فصل باكتري ها بسيار فعال هستند، خاطرنشان كرد: درصورت ضربه زدن به درخت نارنج و شاخه هاي آن، خراشيدگي هايي در پوست درخت ايجاد و موجب نفوذ بيماري هاي باكتريايي در درخت مي شود.


مازندران با داشتن حدود 5 ميليون و 500 هزار اصله نارنج، بيشترين درخت نارنج را در كشور در اختيار دارد كه در شهرستان بابل به تنهايي 500 هزار اصله درخت نارنج وجود دارد.


اواخر فروردين و اوايل ارديبهشت فصل شكوفه زدن نارنج است كه عطر دل انگيز بهار نارنج در هر كوي و برزني هر رهگذري را سرمست مي كند.


اهميت درخت نارنج در استان مازندران به اندازه اي است كه برخي شهرستانهاي مهم اين استان مانند بابل و ساري داعيه عنوان شهر بهارنارنج را دارند.


نارنج كاربردهاي متعددي دارد كه از مهمترين آنها مي توان به تهيه عرقيات و مربا از گلبرگ هاي آن و استفاده از ميوه آن براي مزه بخشيدن به غذاها اشاره كرد.


منبع: ايرنا
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار